„Tapasztalatom szerint a hallásveszteséggel élő emberek érzékelik ugyan, hogy beszélnek hozzájuk, de a szavakat, mondatokat nem értik meg pontosan. Még egy közepesen jó hallásnál is lehet nagyon rossz, csupán 40-50 százalékos a beszédértés. Ez súlyos kommunikációs problémákat okozhat, és kényelmetlen helyzeteket eredményezhet, ha az egyénnek adott esetben gyakran vissza kell kérdeznie, vagy nem arra válaszol, amit kérdeztek tőle.” – meséli el nekünk Dr. Gilincsek Lajos, kaposvári fül-orr gégész és audiológus főorvos.

Mivel ez az érintettek számára a hallás­csökkenés, az elszigeteltség érzését is hozhatja magával, amely súlyosabb esetben akár depresszióhoz is vezethet, a szakorvos kiemelte, mennyire fontos, hogy minél előbb eljussunk egy audiológushoz: „Az agyunk hallásközpontja egy hosszantartó halláskárosodás esetén valójában elfelejti, hogyan hangzottak régen a különböző minket körülvevő hangok, zörejek és zajok. Ha túl sokat várunk, akkor lehet, hogy már késő lesz, és a legmodernebb hallókészülékkel sem tudunk segíteni. A hangok valóban hangosabbak lesznek, de az érintett ennek ellenére sem fogja jól érteni az emberi beszédet.” – világított rá a probléma lényegére a szakorvos.”

Audiológusnak lenni, több, mint egy szakma. Audiológusnak lenni, hivatás. Emberek százezreinek adtuk vissza a hallás örömét, az élet minőségét.

Az Amplifon Magyarország Kft.-nél Kaposvárra és országosan bővülő hálózatunkba is várjuk egészségügyi érettségivel a leendő Munkatársainkat. Hosszantartó Életpálya lehetőséget kínálunk, a szakma megszerzéséhez szükséges OKJ képzést és a folyamatos fejlesztési programokat a Munkáltató, Amplifon Kft. biztosítja.

null

Mindennapos feladataid során – ahogy a segítő szakmákban jellemző – a hozzánk betérő Ügyfelek és ezáltal családtagjaik életét teszed egyszerűbbé, harmonikusabbá a kommunikációs problémák azonnali feloldásával. Ez a küldetésünk. Mi ezért dolgozunk minden nap!

Jelentkezés fényképes önéletrajzzal és bővebb információ a következő elérhetőségeken található: job(kukac)salio.hu; https://karrier.salio.hu/

Címkék: amplifon, hallókészülék, állás, reklám