Nem véletlen, hiszen a műanyag ablak beépítésével sokat lehet tenni a hőszigetelés érdekében, de a választáskor nem elhanyagolható szempont a kivitelezés minősége sem. Az ablakok egyfajta belsőépítészeti megoldásnak is számítanak, és megjelenésükkel hozzájárulnak a lakberendezés teljességéhez, illetve a homlokzat kialakításához. De mégis miért fontos odafigyelnie arra, milyen minőségű nyílászáró mellett dönt?

A http://muanyagnyilaszaroarak.hu által megkérdezett szakemberek is úgy vélik, hogy a műanyag ablak a legjobb választás ahhoz, hogy otthona megfelelően hőszigetelt legyen, és ne kelljen a téli hidegben sem csillagászati összegeket kifizetni a fűtésre. Nézzük, milyen pozitívumai vannak annak, ha az idei korszerűsítés alkalmával lecseréli az elavult ablakokat!

null

Felejtse el a penészfoltokat!

Az elégtelen hőszigeteléssel és elavult nyílászárókkal rendelkező otthonokban gyakran találkozni a falakat elcsúfító feketés foltokkal. A lakás levegőjében jelen levő magas páratartalom amennyiben hideg foltokat talál a falakon, lecsapódik, és máris táptalajt teremt a penészgombának. Fontos, hogy korszerűsítés és lakásfelújítás alkalmával odafigyeljen a nyílászárók cseréjére, és minőségi műanyag ablak használatával tegyen az optimális belső mikroklíma megteremtése érdekében. Mivel tusolás, főzés, vagy egyszerűen csak a lakásban tartózkodás során sok nedvesség kerül a levegőbe, ezért az ablakokon keresztüli rendszeres, alapos szellőztetés sem maradhat el, ezzel ugyanis sokat tehet a pára elvezetése érdekében.

Ablakok biztonsági szerepben

Székesfehérvár műanyag ablak szakértőjének, a muanyagnyilaszaroarak.hu tapasztalatai is azt mutatják, hogy az ingatlanok biztonsága szempontjából fontos szerep jut a nyílászáróknak. A betörések nagy része az elavult ajtókon és ablakokon keresztül történik, melyeket egy könnyebb mozdulattal be lehet törni, vagy rúgni. Biztosítási és biztonsági szempontokból sem mindegy tehát, hogy mennyire korszerű műanyag ablak és ajtó mellett teszi le a voksot. Lakásfelújítás alkalmával tehát ne feledkezzen meg az ablakcseréről sem, mely hozzásegíti otthona biztonságának megteremtéséhez.

Takarékosság a téli hónapokban

Tény, hogy a téli hidegben rengeteg hő távozik a lakásból az ablakokon keresztül. A napjainkban kapható, hőszigetelt üveggel ellátott, tökéletes szigetelést biztosító műanyag ablak nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy télen kevesebbet kelljen fűtenie, és a meleg tényleg otthonában maradjon. Felejtse el a huzatos helyiségeket, és élvezze otthona melegét a kinti zimankó ellenére is. A jó szigetelés mellett persze ne felejtse el azt sem, hogy szellőztessen rendszeresen, ugyanis a levegő magas páratartalma fejfájást, rossz közérzetet okozhat.

Gondoskodjon árnyékolásról is!

Nem csak a téli időszakban fontos, hogy kellemes hőmérséklet uralkodjon otthonunkban, hanem nyáron is. Ismerve az elmúlt nyarak tikkasztóhőségeit, érdemes már a műanyag ablak beépítésekor gondolni a megfelelő árnyékolástechnika kiválasztására. Legjobbnak a redőny bizonyul, hiszen ennek előnyeit télen-nyáron élvezhetjük, de a takarékosabb megoldások kedvelőinek a reluxa is remek választásnak bizonyul. Hasznos lehet az ablakok környékére fákat ültetni, a lombhullató típusok nyáron akár több fokkal hűvösebbet biztosítanak a lakásban, télen pedig nem árnyékolják le az épületet a nap melegétől.

Címkék: ablak, műanyag, nyílászáró, reklám