A Kaposvári Egyetem a TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0008 azonosítószámú, „Komplex továbbtanulást elősegítő eszközrendszer kidolgozása és alkalmazása a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium hátrányos és halmozottan hátrányos tanulói körében” című pályázattal 30.000.000 forint támogatást nyert.

Az elnyert támogatás esélyt nyújtott intézményünk 30 hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, 9-12. évfolyamos diákja számára a középiskolai tanulmányaik eredményes befejezésére és a felsőoktatásban történő továbbtanulásuk sikeres megvalósítására. Céljaink, a befogadó iskolai környezet kialakítása, a felzárkózást biztosító szolgáltatások megvalósítása kiemelt fontossággal bír a célcsoporthoz tartozó gyermekek iskolai sikerességének növelésében, kudarcaik csökkentésében. A tanulók személyiségközpontú fejlesztését, mentorálását 6 mentortanár, az egyéni igényekre épülő szaktárgyi felkészítéseket 8 szaktanár végezte. Szaktárgyi felkészítést a kötelező érettségi tárgyakból (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelvek) illetve informatikából biztosítottuk.

A pályázat támogatott húsz közösségi és szabadidős programot, különböző szakmai és társadalmi szervezetekkel megvalósítandó közös tevékenységeket, melyek segítették a kitűzött cél elérésén túl egy olyan közösségi háló kialakítását, mely a pályázat eredményeinek továbbviteléhez, fenntartásához biztonságos alapot nyújt majd. A projekt 2013. szeptember 1-jén indult és 2015. április 30-án zárul.

null

Címkék: széchenyi 2020, Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, TÁMOP, reklám