Az Ingatlantájoló szakértői utánajártak, hol, milyen fejlesztések várhatóak, és hol érdemes turisztika célú ingatlanba fektetni pénzünket a Balaton déli partján.

Vitorlás élménycentrum és motel Balatonfenyvesen

400 milliós uniós forrásból valósul meg idén az Előny Kft. beruházása, mely vitorlás kikötőt, élménycentrumot, motelt, sőt egy föld alá épült éttermet is magában foglal. A vitorlázók szerint a kikötő megépítésére már régóta szükség volt Balatonfenyvesen, ugyanis a Balatonon sokkal kevesebb a kikötőhely, mint a vitorlás, és a településnek eddig még egyáltalán nem is volt kikötője. A beruházástól az önkormányzat és a beruházó is a vendégforgalom élénkülését várja, különösen, hogy a kikötő lehetőséget nyújt a szezon megnyújtására, a vitorlázáshoz ugyanis ősszel és tavasszal kedvezőbb az időjárás. Aki tehát a Balaton déli partján szeretné pénzét ingatlanba fektetni, annak már most érdemes elgondolkodnia azon, hogy a balatonfenyvesi ingatlanok közül válasszon üdülőt, nyaralót, vagy panzió üzemeltetésére alkalmas családi házat.

H. Szabó Sándor felvétele
H. Szabó Sándor felvétele

Önkormányzati fejlesztések Fonyódon

Fonyódon is érdemes azonban turisztikai céllal ingatlanba fektetnünk pénzünket, hiszen a Béla-telepi kikötő bővítésén kívül még a Sándor-telepi strand fejlesztésére is sor kerül, ami fövenypark, játszóterek és sétányok kialakítását foglalja magában, valamint megújul a városközpont is, melynek részeként, új szabadtéri színpad és új kulturális központ kerül megépítésre, illetve a Bacsák-teret is felújítják.

Kilátás a Balatonra egy hajó árbocáról Balatonföldváron

A déli part minden bizonnyal leglátványosabb beruházása lesz az a kilátó, mely a Balatonföldvári Önkormányzat jóvoltából készül el, és nyitja meg kapuit idén júliusban. Az óriási, hajó alakú épület árbocán lesz majd maga a kilátó, a hajótest pedig elsősorban egy hajómúzeumnak ad helyet, melyben interaktív hajózástörténeti kiállítás lesz majd látható, de konferenciaterem, 3D-s mozi és egy étterem is helyet kap majd az épületben. Még nem tudni, mekkora mértékben nő majd a balatonföldvári ingatlanok értéke a beruházás hatására, de az önkormányzat bízik a vendégforgalom növekedésében, így Balatonföldváron is biztosan érdemes lesz befektetési céllal ingatlant vásárolni a közeljövőben.

A Balaton déli partja tehát fokozatosan fejlődik, és ha az időjárás is kedvező lesz, akkor remélhetőleg a tavalyinál nagyobb vendégforgalomra számíthatnak a turisztikai szakemberek, az önkormányzatok és a helyi lakosok is, a turisztikai beruházások pedig remélhetőleg a dél-balatoni ingatlanpiacra is pozitív hatást gyakorolnak majd.

Címkék: tájoló, befektet, turisztika, vendég, idegenforgalom, ingatlan, fejleszt, reklám