Az év végének közeledtével egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a repülős utak iránt, ugyanis rokonlátogatás céljából, vagy a két ünnep közötti szabadság kihasználása kapcsán sokan utaznak külföldre, s ennek mi más lenne gyorsabb és kényelmesebb módja, mint a repülés. Persze nem mindegy, mennyire tervezi meg utazását, és tisztában van-e olyan fontos tényezőkkel, melyek akár az indulás gördülékenységét is befolyásolhatják.

bud.hu nem csak a reptéri parkolás kapcsán igyekszik felhívni az utasok előtt álló lehetőségekre a figyelmet, hanem a Check-in megkívánta teendőkre is. Az időtényező rendkívül fontos, ugyanis a poggyászkezelés, a jegykezelés, az útlevél vagy az úti okmány ellenőrzése, valamint a ruházat és a kézipoggyász átvizsgálása mind olyan teendők, melyek a repülős utazás szerves részét képezik, és bizony még a tapasztalt alkalmazottak ellenére is időt vesznek igénybe. 


Az első és legfontosabb kérdés, ami a reptérre érkezéskor felmerül, az nem más, mint a parkolás. Nyilván, a terminál bejáratához minél közelebb szeretnénk kiszállni az autóból, de ha a reptéren hagyjuk a gépjárművet, akkor nem mindegy, mennyit kell fizetni érte. A Prémium parkoló kiválóan alkalmas azok számára, akik közvetlenül a bejáratnál szállnának ki csomagjaikkal.

Nem sokkal messzebb, mindössze egyperces sétányira helyezkednek el a Terminál parkoló helyei, amelyek kiválóan alkalmasak akkor, ha csak néhány napra utazik külföldre, árai ugyanis elérhetőek. A fokozott biztonságot tartja fontosnak, és előnyben részesítené az exkluzív szolgáltatásokat? Ebben az esetben a Business parkoló a legjobb döntés az Ön részéről, ugyanis cipekedés nélkül, ingyenes busztranszferrel közelítheti meg a terminált, mégpedig két perc alatt. Hosszabb időre utazna, mégis szeretné elérhető áron biztonságban tudni gépjárművét? A repülőtéri parkolás a bud.hu Holiday Plus és a Holiday parkolóiban a legolcsóbb, így hosszabb időtávra mindenképpen ezek javasoltak.

Ha már biztonságban hagyta gépjárművét, jöhet a Check-in, aminek érdekében ajánlott két órával a járat indulása előtt megérkeznie a reptérre. A terminál felső szintjén található Check-in pultoknál történik a jegykezelés, majd következhet a poggyászfeladás, a ruházat, valamint a kézipoggyász átvizsgálása. Arról, hogy mit tartalmazhat a fedélzetre felvinni kívánt csomag, valamint annak mérete, súlya milyen lehet, célszerű előre tájékozódni, ezzel elkerülheti az esetlegesen felmerülő kellemetlenségeket.

Az úti okmányok, vagy úti céltól függően az útlevél kezelése és a poggyászokkal való teendők után átléphet a tranzit területére, ahol már nincs más dolga, mint figyelni a beszállókaput, valamint a beszállás megkezdésére vonatkozó információkat. Egy kávé, vagy valami finomság még beleférhet az indulásig, erre több lehetőséget is kínálnak a vendéglátóegységek, de akár vásárlással is eltöltheti idejét.

A Check-in meggyorsítása érdekében választhatja azokat az érintőképernyős berendezéseket is, amelyek lehetővé teszik, hogy néhány perc alatt elintézze az ezzel kapcsolatos teendőket. A bejelentkezés a Fast check-in pontoknál egyre népszerűbb a Budapest Airport esetében is. Néhány légitársaság esetében már most is igénybe veheti az érintőképernyős megoldások kínálta kényelmet.

Címkék: poggyász, repül, utazás, parkol, repülőtér, reklám