Németország telis-tele van nevezetességekkel, látnivalókkal. A nagyváros, München minden szempontból tökéletes úti cél lehet. Október elején részt vehetünk az úgynevezett Október feszten, ahol jobbnál-jobb bajor söröket kóstolhatunk, miközben egy fergeteges mulatság részeseivé válunk.

Érdekesség, hogy a városban minden kisdiáknak kötelezően le kell tenniük egy vizsgát kerékpározásból, mikor először kezdik meg az iskolát a balesetek elkerülése és a biztonságos közlekedés érdekében.

fotó: Hirt Dorina
fotó: Hirt Dorina

Felmérések és tapasztalok alapján a turistákon kívül rengeteg külföldi él a Münchenben. Többnyire tanulók és egyetemisták teszik ki a más országokból érkezőket, hiszen a térségben itt vannak a legjobb oktatási intézmények, integrált osztályokkal.

Mivel a látnivalók, illetve nevezetességek listája végtelen, ezért csak párat említenék: a hatalmas Marienplatz, az Angol-kert, a Királyi palota és az Olympia Park garantáltan a turisták kedvence.

A futballrajongóknak pedig nem is ajánlhatok jobb programot, mint az FC Bayern München stadionjának meglátogatását. Lehetőleg meccsnapon.

Címkék: München, pont nektek, Németország, kirándulás, élmény, utazás, kultúra, sport