A koronavírus Magyarországra való behurcolása ellen kell védekezni, ugyanis minden egyes újabb hazai fertőzésnél megtalálható valamilyen külföldi "mozzanat" - mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.

A több országban ismét felerősödő koronavírus-járvánnyal kapcsolatban Orbán Viktor arról beszélt, hogy Magyarország biztonságos, de a koronavírus-járvány behurcolása ellen védekezni kell. Kell itthon újabb szigorításra számítani, csak még nem tudni, milyenre - mondta, közölve: az operatív törzs péntek délig kapott határidőt, hogy javaslatot tegyen a behurcolás elleni védekezés ügyében, és "ma, holnap döntéseket tudunk hozni".

"Több Balaton, kevesebb Adria", és akkor a járvány is féken tartható lesz - fogalmazott a kormányfő, jelezve, hogy több környező országban, Horvátországban, Szerbiában, Romániában és Szlovéniában is növekedőfélben van a fertőzöttek száma.

Megjegyezte, az operatív törzs vizsgálatai szerint minden egyes újabb magyarországi fertőzésnél megtalálható valamilyen külföldi "mozzanat".

Ismét azt mondta, hogy figyelik az osztrákok intézkedéseit, ahol karantén, mintavétel, határellenőrzés együtt szerepel a kombinált csomagban.

Címkék: kossuth rádió, orbán viktor, koronavírus, politika