- A kaposváriak túlnyomó többsége fegyelmezetten és türelmesen viseli a kijárási korlátozásokat, amelyeket azért kellett meghosszabbítani, hogy a kellemes tavaszi időben se csoportosuljanak a városlakók és így a járvány terjedését is csökkenteni lehessen - fogalmazott csütörtöki rádióinterjújában Szita Károly. Kaposvár polgármestere azt is elmondta: a rendőrök 48 szabálysértést regisztráltak a húsvéti hétvégén.

A beszélgetés során elhangzott, hogy a somogyi megyeszékhely eddig több mint 50 millió forintot fordított egészségügyi védőfelszerelésekre, a tervek szerint a jövő héten már minden kaposvári háztartásba eljutnak a maszkok is. Folyamatos a buszvárók fertőtlenítése is és a koronavírus magyarországi megjelenésekor felállított önkéntes hálózat is zökkenőmentesen segíti a rászorulókat. Önkéntesek viszik házhoz azt a majdnem 500 adag ételt, amit az óvodai, illetve iskolai közétkeztetésben résztvevők, valamint a rászorulók kapnak meg naponta.

Emellett majdnem másfélszázan segítik az idős kaposváriak bevásárlását és gyógyszerbeszerzését. A 65 éven felülieknek egyébként egy figyelemfelhívó levelet is postáz a város. Ebben azt kérik tőlük, hogy éljenek a segítők által biztosított lehetőséggel és maradjanak otthon!

A levelek terjesztése szintén megkezdődött.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: rádió, interjú, szita károly, politika