- Szuper évünk lesz - ezekkel a szavakkal vezette fel Kaposvár polgármestere az idei költségvetés előterjesztését a csütörtöki közgyűlésen. Szita Károly elmondta: elkezdődik Kaposvár 2030-ig szóló újabb várospolitikai programja, melynek négy alappillére van: a gazdaság erősítése, a családpolitika kiszélesítése, a kaposváriak egészségmegőrzésének elősegítése, valamint a környezet-, és klímavédelem.

Ezek első lépéseit idén teszi meg a város, vagy éppen folytatják a megkezdett munkát. Szita Károly úgy fogalmazott: a cél 2020 esetében is az, hogy a kaposváriak jobban éljenek.

- Ez a város újraiparosításával fog elindulni, új ipari parkokkal, magas hozzáadott értéket termelő üzemek, gyárak Kaposvárra jövetelével. Még ebben az évben egy olyan 18 pontból álló családtámogatási rendszert fogunk bevezetni, amelyben ösztönözni kívánjuk azt, hogy több gyermek szülessen. Nagyon fontos, hogy a kaposváriak legyenek a legegészségesebbek az ország lakói közül. Ezért az Egészséges Kaposvár Programot indítjuk el és Kaposvár 2020-ban is klímabajnok lesz, a klímavédelem érdekében a legtöbbet mi tesszük majd Magyarországon - mondta Szita Károly.

A közgyűlésen döntöttek arról is, hogy átszervezik a Városgondnokságot. A szervezet feladatait egy, a Kapos Holding Zrt. keretein belül működő kft látja majd el, akik valamennyi dolgozót tovább foglalkoztatnak.

- Ennek a szervezeti átalakításnak a célja, hogy sokkal hatékonyabban tudjuk ellátni a közterületek gondozását, sokkal hamarabb legyenek tiszták a közterületeink és a Deseda rendezett legyen. Minden olyan feladatot, amit eddig a Városgondnokság látott el kettő nonprofit gazdasági társaság fog ellátni április elsejével azzal, hogy az egész átalakítás célja a hatékonyság növelése. Nagyon fontos, hogy a Városgondnokság dolgozóinak megadjuk a lehetőséget arra, hogy ebben az új struktúrában dolgozzanak, senki nem fogja elveszteni a munkáját az átalakítással - tette hozzá a Kaposvári Önkormányzat jegyzője, dr. Csillag Gábor.

A közgyűlésen a Kaposfüredi Szőlősgazdák színeiben bejutott képviselő, Nadrai Norbert többek között javaslatot tett arra is, hogy a képviselőknek 4 ezer forint bankszámla hozzájárulást biztosítson a város. Pintér Rómeó, a fidesz frakcióvezetője szerint a képviselőknek épp elég a tiszteletdíja ahhoz, hogy ezt ki tudják fizetni maguk is.

A város 2020-as költségvetését a képviselőtesület valamennyi jelenlévő (17) tagja megszavazta.

Címkék: január, közgyűlés, politika, kaposvár