Biró Norbertet választotta ismét elnökévé a Somogy Megyei Közgyűlés a 2019. évi önkormányzati választást követő pénteki alakuló ülésén.

A napirendek tárgyalása előtt prof. dr. Tossenberger János, a Somogy Megyei Területi Választási Bizottság elnöke tájékoztatást adott a 2019. évi megyei önkormányzati választás eredményéről, mely szerint a Fidesz-KDNP 9 főt (Biró Norbert, Huszti Gábor, Kárpáti László, Holovits Huba, Tardi Tamás, Szajcz Adrián, Koós Csaba, Bogdán Dániel és Németh Lajos), a Somogyért Egyesület 2 főt (dr. Gyenesei István, Stikel János), a Jobbik Magyarországért Mozgalom szintén 2 főt (Anderné Röszler Erika, dr. Takács Richárd), a DK (Rákóczy Attila) és a Momentum (Balla Péter) 1-1 főt delegálhatott a testületbe. Nem szerzett mandátumot az MSZP.

Ezt követően a TVB elnöke átadta a megbízóleveleket, majd esküt tettek a közgyűlési tagok. A napirendek tárgyalása során a korelnök, dr. Gyenesei István előterjesztést tett ideiglenes bizottság tagjainak megválasztásáról, majd a döntés után Huszti Gábor a közgyűlés elnökének Biró Norbertet jelölte, akit titkos szavazással megválasztottak a tisztségre.

A közgyűlés elnöke megköszönte a somogyi polgároknak az október 13-i választáson való részvételt és a bizalmat, mellyel 2006 óta immár negyedik alkalommal alakulhatott Fidesz-KDNP többségű közgyűlés megyénkben. Biró Norbert reményét fejezte ki, hogy a békés építkezés évei következnek a közgyűlés munkájában. „A ma megalakult közgyűlés feladata, hogy a településeink érdekében megkezdett területfejlesztési folyamatokat továbbvigye, hogy elősegítse egy olyan megye építését, ahol jó élni, ahol büszkén tekinthet mindenki környezetére, büszkén vallja magát somogyinak” - mondta, majd arra kérte a közgyűlési tagokat, hogy nyújtsanak valós segítséget a somogyi embereknek, juttassák el a megye vezetése felé gondjaikat, kéréseiket, javaslataikat, álljanak a békés építkezés mellé, párthovatartozástól függetlenül a megye fejlődését helyezzék munkájuk középpontjába.

Címkék: Somogy Megyei Közgyűlés, alakuló ülés, elnök, politika