A 2019-es helyhatósági választások eredményeinek megfelelően ma délután megalakult Kaposvár új képviselőtestülete.

Kaposvár hetedik ciklusát kezdő polgármestere, Szita Károly köszöntőjében először a sok biztatást, támogatást és az ismételt bizalmat köszönte meg, majd arról beszélt, hogy a somogyi megyeszékhely sok szempontból példaértékű településnek számít az országban, ez pedig a városlakók közösségének is az érdeme.

Ez az összetartás - mint fogalmazott, alapot ad arra, hogy a megkezdett munka folytatódjon, a közösen meghatározott értékek mentén: a becsületes munka, az egészség, a család, a rend és a biztonság mentén.

"Kedves kaposváriak, összetartozunk! Ez ad erőt nekünk a mindennapok küzdelmeiben és kitűzött céljaink eléréséhez. Szükségünk is van erre az egységre! Éppen ezért magam mindent meg fogok tenniannak érdekében, hogy megőrizzem közösségünk épségét, hogy ne a széthúzás, hanem az eddigiekhez hasonlóan az összetartozás és a kölcsönös tisztelet jellemezzen bennünket! Nem fogom engedni, hogy becstelen viselkedéssel, hazugságokkal, alaptalan rágalmakkal megpróbálják egyesek szétverni a legnagyobb értékünket! Ugyanis, csak így hajthatjuk végre az "Összetartozunk" címet viselő várospolitikai programunkat. Csak így válhatunk magyarország egyik legegészségesebb, legboldogabb, folyamatosan gazdagodó városává és lélekszámában is gyarapodó közösségévé!" - tette hozzá Szita Károly.

A képviselők letették hivatali esküjüket is.

Mint ismeretes a kaposvári egyéni választókerületek mindegyikében a Fidesz-KDNP jelöltjei nyertek a másfél héttel ezelőtti önkormányzati szavazáson, a kompenzációs listáról pedig öt ellenzéki képviselő kapott mandátumot. Igaz, néhány nappal ezelőtt lemondott a kompanzációs listán szerzett mandátumáról a Kaposváriakért Egyesület elnöke, az MSZP, a DK, a Jobbik, a Momentum és az LMP közös jelöltje, Fejes István, illetve a hasonló színekben induló polgármester-jelölt, Horváth Ákos Ervin. Hogy melyik politikus ül(jön) be helyettük a közgyűlésbe, arra a lemondásukat követő harminc napon belül kell javaslatot tenniük.

Az alakuló ülést élőben közvetítettük: 

Alakuló közgyűlés a Városházán

Uploaded by KaposPont on 2019-10-18.

Címkék: testület, alakuló ülés, képviselő, közgyűlés, politika, Kaposvár