Szita Károly szerint a közlejövő egyik legfontosabb feladata az, hogy a meglevő munkahelyeken magasabbak legyenek a munkabérek. Ehhez azonban versenyképes, magastudás-alapú termékek kellenek, s erősödő helyi gazdaság. Ezért is fontos az új 67-es út vagy az új ipari park.

A beruházások kapcsán úgy fogalmazott: ezek nem a célok, hanem eszközök ahhoz, hogy jobban éljünk, hogy az itt élők ne munkanélküliek legyenek, hanem megvédhessék vagy éppen javíthassák családjaik életminőségét. Jelenleg 190 milliárd forintnyi fejlesztés zajlik a városban és olyan dolgok történnek a városban, melyekre máskor 50-100 évet vár egy-egy település.

A leghosszabb ideje hivatalban lévő kaposvári polgármester szerint fontos, hogy a lakókkal együtt szülessen meg a városprogram, hiszen közösen érték el azt is, hogy most rekordalacsony a munkanélküliség, közel a teljes foglalkoztatás megvalósítása, a városnak nincs adóssága és évről évre erősödik a kaposvári gazdaság, 15 százalékkal nő például a befizetett iparűzési adó mértéke.

A választásnak a közösség összetartozását kell megerősítenie – mondta Szita Károly - hogy azok is gyarapodjanak, akik mást gondolnak, mert ez az összetartozás tartotta meg, majd emelte fel Kaposvárt a rendszerváltást követő évtizedekben.

A teljes interjút elolvashatják itt.

Címkék: polgármester, Szita Károly, politika, Kaposvár