Akárcsak az országgyűlési választások idején, úgy most vasárnap az Európai Parlamenti voksolás alkalmával is reggel 6 és este 7 óra között lehet leadni a szavazatokat.

Mozgóurnát a Helyi Választási Irodában lehet igényelni holnap délután 16 óráig vagy a választás napján a szavazatszámláló bizottságnál déli 12 óráig.

A somogyi megyeszékhelyen 50652 választópolgár szavazhat, 59 szavazókörben. Öt szavazókör esetében van némi változás az eddig megszokottakhoz képest - tudtuk meg Kaposvár jegyzőjétől, dr. Csillag Gábortól: "Változás az elmúlt évekhez képest, hogy van olyan szavazókör, aminek a címe megváltozik: a Gárdonyi iskolában lévő három szavazókör átkerül a szomszédos óvoda épületébe, a Noszlopy Gáspár utcában a Városgondnokság épületében volt 36. számú szavazókör az utca másik oldalára kerül, a Szivárvány Kultúrpalotába, a a Szigetvári utcában pedig a 4. számú szavazókör a Kaposplast épületéből átkerül az Idősek Otthonának épületébe."

A szavazáshoz egyébként most vasárnap is valamilyen személyi azonosságot igazoló iratra lesz mindenképpen szükség. Például személyi igazolványra, útlevélre, jogosítványra, illetve a lakcímkártyára.

Címkék: Európai Parlament, szavazókör, mozgóurna, lista, szavazás, választás, politika