Kaposvár túl közel van a schengeni határhoz, éppen ezért kiemelten fontos, hogy a város és a családok biztonsága ne forogjon veszélyben. Ezért az sem mindegy, milyen eredmény születik majd a májusi EP választáson. Minderről Szita Károly polgármester beszélt csütörtökön, a Fidesz választási fórumán.

A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila pedig azt mondta: a közelmúltban bebizonyosodott, hogy a bevándorlás megállítható. Ezt Olaszország a tengeren mutatta meg, Magyarország pedig a szárazföldön. Európa további védelme ugyanakkor attól is függ, hogy a bevándorlást ellenzők vagy a támogatók kerülnek-e többsége az Európai Parlamentben.

Mindezek mellett a májusi voksolás Dömötör Csaba miniszterhelyettes szerint az EU védelme mellett a demokráciáról is szól majd.

- A tét az, hogy meg tudjuk-e védeni Európát, benne Magyarországot és ez is mutatja, hogy a biztonság a legfontosabb kérdés a közelgő választáson, amely biztonságot most leginkább a bevándorlás fenyegeti - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba hozzátette: a bevándorlás témája, a bevándorlásról szóló vita megnyit mindent, ami lényeges a közéletben és a saját életünkben. Megnyitja azt a kérdést, hogy melyek az értékeink, hogyan tudjuk ezeket az értékeket megvédeni és hogyan tudjuk fenntartani a saját biztonságunkat.

Címkék: dömötör csaba, fidesz, fórum, politika