Négy fontos kérdés köré épül Kaposvár következő tíz évre szóló várospolitikai programja. Az első, hogy olyan munkaadókat támogasson a város, amelyek magasabb bért fizetnek a megyeszékhelyen. A cél, hogy ezen a területen pár éven belül a hazai nagyvárosok első feléhez tartozzon Kaposvár.

Másodjára a gyermekvállalást ösztönöznék azzal, hogy a Gyarapodó Kaposvár Program kiegészülne és annak segítségével 2030-ig több gyermek szülessen, mint amennyien eltávoznak közülünk.

Az egészség terén is változásokat sürgetnek a kaposváriak. Ezen a téren olyan programok indulnak, amelyek révén 2030-ra a megyeszékhely a legegészségesebb települések közé fog tartozni.

A negyedik cél pedig, hogy ebben az időszakban folytatódjon az energiafüggőség megszüntetése. Továbbra a legolcsóbb városok közé tartozzon Kaposvár a megújuló energiák használatának segítségével.

- 2010-ben alkottuk meg a 2020-ig szóló városi programunkat, 2020 hamarosan itt van, így a kaposváriakkal egy beszélgetést kezdeményeztem, hogy úgy készítsük el az előttünk levő tíz év várospolitikai programját is, ahogy a korábbi készült. Közösen, mert csak a közös munka hozhat sikert. Négy olyan cél már körvonalazódik most, amely egész biztos, hogy része lesz a következő évtizedről szóló programnak - tette hozzá Szita Károly.

A közgyűlésen szó eset még egyebek mellett a város költségvetése kapcsán a Németh István Program beruházásairól, amelyek közül többet rövidesen átadnak és újabbakat kezdenek meg az idei évben. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően 12 és fél milliárd forinttal nőtt a város vagyona, amely így már több mint 112 milliárd forint.

A csütörtöki közgyűlés percről-percre közvetítését ide kattintva érhetik el.

Címkék: közgyűlés, április, politika, kaposvár