A beruházásokat egy évvel ezelőtt kezdte el az önkormányzat, a hivatal 60 millió, az egészségügyi intézmény 40 millió forintba került.

Tornyos Gábor, Szentbalázs polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat épületét több részletben építették, és ideje volt már a felújításnak. A Területi Operatív Programban nyert támogatás segítségével új nyílászárokat építettek be, kicserélték a parkettát, energiatakarékos lámpatesteket szereltek fel, hogy komfortosabb és kényelmesebb körülmények között intézhessék ügyeiket a szentbalázsiak.

null

Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében arról szólt, hogy nagy utat meg Szentbalázs, amíg a 14 századi néhány fős faluból a Zselic egyik legszebb településévé vált. 

A fejlődést bizonyítja, hogy a mostani felújítások után újabb fejlesztésekben gondolkodik Szentbalázs. Felújítanák az iskolát, és az óvásoknak is szeretnének a jelenlegnél jobb körülményeket biztosítani.

A betegeket, szűrővizsgálatokra, tanácsadásra érkezőket azonban már most is európai színvonalú rendelőben várják Szentbalázson. Az orvosi rendelő és védőnői szolgálat hat környező település lakóit látja el. A 40 éves épület több felújításon is átesett már, most azonban az alapoktól a tetőig szinte mindent kicseréltek.

Biró Norbert, a Somogy Megyei Önkormányzat elnöke arról szólt, hogy a 2014-2020-as ciklusban 43, 5 milliárd forint pályázati pénz érkezik Somogyba 270 projektre.

A szentbalázsi fejlesztések azért különösen fontosak, mert a biztonság és az értékein megóvása mellett az egészségünk a legfontosabb- hangsúlyozta Biró Norbert.

Címkék: szentbalázs, rendelő, felújít, politika