A Szivárvány Kultúrpalotában rendezett ünnepi közgyűlésen a megyeszékhely vezetője leszögezte: bár Kaposvár jobb benyomást kelt, jobban néz ki, mint néhány évvel ezelőtt, de még nem olyan, amilyen lehetne. Még közel sem értünk a munkánk végére, van még dolgunk bőven – fogalmazott Szita Károly.

146 éve, 1873 óta írjuk rendezett tanácsú városként, ma úgy mondjuk, megyei jogú városként Kaposvár történetét mi, akik ide születtünk, akik itt élünk, vagy akik a világ más pontján találtuk meg ugyan szerencsénket, de lélekben ide, e közösséghez tartozunk. Radnótitól kölcsönözve nekünk itt bizony nem „térkép e táj”, akkor sem, ha gépen szállunk fölébe, akkor sem, ha távol vagyunk, mert minden fűszál, minden fa, minden kő ismerősként simul hozzánk. Kedvünk szerint ránk mosolyog vagy éppen szomorkásan-kesernyésen emeli ránk tekintetét. Kaposvár mi, magunk vagyunk – hangsúlyozta Szita Károly.

Kaposvár polgármestere városunk ünnepnapján leszögezte: szüleink, nagyapáink és nagyanyáink, a régi kaposváriak azért építették, s hagyták örökül ránk ezt a várost, azért hoztak létre új városrészeket és nyitottak új utcákat, mert mindnyájukban megvolt az a ki nem mondott, mégis szívből jövő tudás, hogy küzdelmeikben ott vannak az elődeik, s ott vannak a gyermekeik és unokáik is.

Kaposvárt, mi maiak olyan városnak álmodtuk meg, amely méltó őseinkhez, cselekedeteikhez, az ő méltóságukhoz, az ő szabadságukhoz. Olyan európai várost álmodtunk meg, amelyben jó élni. Kaposvár nem torpant meg azon az úton, amit közösen elhatároztunk, s ami felé együtt vettük az irányt.

Városunk átfogó megújításának már most is kézzelfogható eredményei vannak, ám ezeket nem köbméterben és tonnában, nem is pénzben érdemes mérni, hanem mosolygó gyermekekben, a becsületes munka adta családi biztonságban és a betegségből kigyógyult emberek boldogságában, hiszen a Németh István Program a célja továbbra is az, hogy a kaposváriak jobban éljenek – mondta Szita Károly.

Kaposvár polgármestere azonban figyelmeztetett: téved, aki szerint Kaposvár már elérte a céljait, a célszalag még jócskán odébb van! ¬– Még közel sem értünk a munkánk végére, van még dolgunk bőven – vetítette előre a polgármester.

A város 146. születésnapján hálásan köszönöm mindenki jobbító akaratát, elvégzett munkáját, családját, gyermekét óvó cselekedeteit. Örüljünk ma is egymásnak, városunknak, amely olyan, mint mi, magunk – zárta ünnepi beszédét Szita Károly polgármester.

Címkék: ünnepi közgyűlés, beszéd, szita károly, politika