Kaposvár polgármestere és a térség országgyűlési képviselője is kitöltötte a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs ívet. Gelencsér Attila a kérdéssor kapcsán egyebek mellett arról is beszélt, hogy Magyarország - arányosan - kétszer annyi pénzt fordít a családok támogatására, mint a nyugati országok. A kérdés most az, hogy ezzel a kormányzati törekvéssel egyetértenek-e az érintettek.

- Azt szeretnénk tudni a magyar emberektől, hogy költsünk-e még ennél is többet. Van még jónéhány ötletünk, javaslatunk, talán az egyik legerősebb a főállású anyaság intézményének bevezetése, de ezek mind olyan költések, amelyeknél úgy gondoljuk fontos megkérdezni az embereket - válaszolta a sajtótájékoztatón Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő.

null

Ha erősek a családok akkor erős egy város is - ezt pedig már Kaposvár polgármestere, Szita Károly mondta, hozzátéve: ezért is múlik sok azon, hányan töltik ki és küldik vissza a kérdőívet.

- A "Gyarapodó Kaposvárért" városi program nem szól másról, mint arról, hogy amit a kormány már amúgy ad a családoknak azt egészítse ki. Hogy még több gyermek szülessen, hogy még többen maradjanak itt Kaposváron, még többen építsenek lakást vagy még többen jöjjenek hozzánk és telepedjenek le nálunk - tette hozzá Szita Károly.

A nemzeti konzultáció egyébként az interneten is kitölthető. A válaszadási határidő: december 21-e.

Címkék: nemzeti konzultáció, családok, gelencsér attila, szita károly, politika, kaposvár