Jövőre is 6500, illetve 6300 forint marad a kommunális adó, az építmény adó továbbra is 835 forint marad négyzetméterenként és a telekadó sem nő 2019-ben a lakosság számára.

A kereskedelmi célra használt építmények adója ugyanakkor a 300 négyzetmétert meghaladó területre 45 forinttal emelkedik négyzetméterenként. A szintén kereskedelmi célra, vagy biztosítási, távközlési, illetve benzinkútnak használt telkek adója pedig nyolc forinttal nő négyzetméterenként.

Nem emlkednek jövőre a temetkezés, a szippantás és egyes önkormányzati intézményekben alkalmazott belépők, jegyek és bérletek díjai sem.

Szita Károly polgármester elmondta, másfél, két évtizede még az ország egyik legdrágább települései közé tartozott Kaposvár, mára viszont sikerült a legolcsóbbak közé jutni.

- Ami számomra meglepetés volt a mai képviselő-testületi ülésen, hogy voltak olyanaok, akik adót akartak emelni és voltak olyanok, akik például a temetkezési díjakat meg akarták emelni. Én teljesen más vélemyényen voltam, eljutottunk egy állapotig, ezt kell megőrízni és ha valamire plusz pénzt kell szereznünk, mert működtetnünk kell, arra nem az a válasz, hogy odamegyek és a kaposváriak zsebéből kiveszem - tette hozzá Szita Károly a közgyűlés után.

Az önkormányzati lakások bérleti díjai csak 2,5, a buszközlekedés ára pedig mindőssze 3 százalékkal emelkedik majd.

A közgyűlésen ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy nemsokára bevisznek a képviselők elé egy tervezetet, ami révén olcsóbbá és mindenki számára vonzobbá tehető a tömegközlekedés azért, hogy kisebb autóforgalom legyen Kaposváron.

A novemberi közgyűlés percről-percre közvetítését ide kattintva érhetik el.

Címkék: közgyűlés, november, szita károly, politika