A Németh István Program révén számtalan fejlesztés indul el az idei évben is - mondta Szita Károly polgármester a város mai közgyűlésén. Egyebek mellett 28 milliárd forint jut turisztikára, amelyben benne van az új uszoda és az új sportcsarnok építése is.

Felújítják a Bencés apátságot, a Nostrát és felfrissül a Deseda környéke is. Májusban megkezdődik a 18 milliárd forintos közlekedési központ kialakítása. A városi intézményekre több mint 3 milliárd forintot költenek. 42 millió forintért komfortosítják például a belváros önkormányzati lakásait, 38 millió forint pedig a temetők fejlesztésére költhető.

- 50 millió forintból újul meg a Virágfürdő része, mégpedig a szokásos karbantartási munkálatok révén, de a desedai kikötők is több millió forintot kapnak azért, hogy a csónakokat is biztonsággal ki lehessen kötni. Nagyon szerteágazó a város költségvetése, de sugallja az erőt, mert van is miért. A kaposvári gazdaság egyre több befizetett adóforinttal segíti a város működését és fejlődését - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A város azt is kezdeményezte, hogy a 67-es út kivitelezése közben kitermelt faanyagot Kaposvár kapja meg. Ezzel 300 család téli fűtését tudná segíteni a megyeszékhely.

- A költségvetésben kilenc millió forintot különítettünk el arra, hogy az R67-es út építése során kivágott fákat a város az államtól ingyenesen megkérje, és ennek az elszállítása, feldarabolása, és a rászorulók részére történő kiszállítása megtörténjen. Ez a fa mennyiség reményeink szerint két évre biztosítaná a szociális tűzifát Kaposváron - tette hozzá dr. Csillag Gábor, jegyző.

Megújul a helyi termék védjegy program. A tervek szerint a Dorottya házban fogják majd értékesíteni ezeket a termékeket, de megkeresik a kaposvári éttermeket is. Addig pedig a városi fesztiválokon jelennek meg velük.

- A Rippl-Rónai Fesztiválon már elérhetőek lesznek a termékek. Érdekesség, hogy én az ajándék kategóriába próbálom pozícionálni ezeket a termékeket, hiszen ott az árérzékenység valamilyen szinten. Egy díszdoboz fog kivitelezésre kerülni és a díszdoboz szettet fogjuk értékesíteni. Természetesen minden egyes dobozhoz egy minőségi bizonyítványt is mellékelni fogunk - válaszolta Bakó Bence, a Kaposvár Kincse Program ügyvivője.

A desedai kemping felújítása lesz az egyetlen idén kezdődő és 2020-ra átnyúló beruházás a városban - mondta Szita Károly polgármester. Azonban a biztos üzemeltetés érdekében már most, a kivitelezés előtt bérbe kívánja adni az önkormányzat a két milliárdos, 4 csillagos kempinget.

Percről-percre közvetítésünket a közgyűlésről ide kattintva érhetik el.

Címkék: fejlesztés, közgyűlés, politika, kaposvár