Cikkünkben megsértettük dr. Takács Richárd képmáshoz való jogát azzal, hogy a róla készült fényképet hozzájárulása nélkül közöltük a cikkhez, ezért elnézést kérünk tőle.

"A közéletben nincs helye a legsötétebb diktatúrák szellemiségét magáénak valló, emberek akasztására buzdító képviselőre, ezért felszólítom Takács Richárdot, hogy mondjon le megyei közgyűlési mandátumáról!" Ez áll abban a közleményben, amelyet a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke juttatott el szerkesztőségünkhöz. Biró Norbert arra az internetes megnyilvánulásra reagált, amelyben Takács Richárd, jobbikos képviselő akasztással fenyegetőzött az interneten. 

Egy közösségi oldalon az ő neve alatt jelent meg kommentben az hozzászólás, a hozzászólók feltételezett választási csalásról szóló beszélgetése kapcsán: 

Az éjszaka folyamán végül eltűntek ezek a bejegyzések, a képviselő feltehetőleg törölte azokat, s helyette már az alábbi mondat szerepel:  

A megyei elnök szerint Takács Richárd, mint megyei közgyűlési tag esküt tett, s ebben az esküben sem lincselés, sem emberéletek kioltása, sem arra való felbujtás nem szerepelt. Biró Norbert szerint akasztással fenyegető nem képviselheti a somogyiakat.

„Cikkünkben megsértettük dr. Takácsné Bognár Klaudia képmáshoz való jogát azzal, hogy a róla készült fényképet hozzájárulása nélkül közöltük a cikkhez, ezért elnézést kérünk tőle.”

Címkék: akaszt, Biró, Takács, komment, politika