Szita Károly a Kapos Extra című hetilapnak adott interjújában arról beszélt, hogy április 8-án nemet kell mondani a migrációra és a szervezett betelepítésre, hogy folytatni lehessen a megkezdett munkát, az építkezést és a gyarapodást.  

Kaposvár polgármestere az interjúban úgy fogalmazott: elutasítja bevándorlást, a betelepítési kvótát, különösen a ránk kényszeríteni szándékozott, felső korlát nélküli formáját, mert ennél fontosabb, hogy megmaradjon nemzeti kultúránk, a közösségünk, a biztonságunk, s mindaz, amit a kaposváriak együtt elértek, amiért megdolgoztak, amiért rengeteget küzdöttek. 

Szita Károly szerint "Nyugat-Európában az önfeladás példáit látjuk. Egész városrészeket hasít ki magának az idegen kultúra", és "az őshonos európaiak kezdenek hozzászokni olyan jelenségekhez, amelyeket kellő előrelátással megakadályozhattak volna."

Mint mondta, bízik a kaposváriak bölcsességében, hogy többségük inkább az építkezést, a gyarapodást, a biztonságos jövőt választja, szemben a zűrzavarral, a kétes pártprogramokkal, és elvtelen alkalmi szövetségekkel.

Kapos Extra 2018. április 5.-i szám

Címkék: kapos extra, szita károly, választás, politika