- Örömmel mondhatom, hogy Kaposvár nehéz, ám sikeres esztendőt zárt 2017-ben és erős város lettünk, amelyre méltán lehetünk büszkék - erre építve készült el Kaposvár idei költségvetése. Szita Károly polgármester elmondta, 20 év óta soha nem volt olyan alacsony a munkanélküliek száma, mint napjainkban.

A városnak nincs adóssága, vagyona gyarapszik, erősödik a helyi gazdaság, több lett a helyi iparűzési adó és ennek további növekedése is várható. Az idei büdzsé kiszámítható és stabil - folytatta a polgármester. 2018 a családok éve, éppen ezért idén összesen 102 millió forintnyi városi támogatást vehetnek igénybe a kaposvári családok.

null

A 171 milliárd forintos Németh István Program részeként tovább folytatódik az ipari parkok fejlesztése és két új is nyílik ebben az évben. A versenyképes környezetet fejlesztése mellett a vállalkozások, munkaadók továbbra is számíthatnak helyi támogatásokra.

- Támogatjuk mindazokat, akik még továbbra is munkahelyet kívánnak és remélem, hogy fognak is létesíteni, de azzal együtt is, hogy a támogatásunk úgy szól, 120 százalékkal magasabb bért kell, hogy fizessen, mint a garantált bérminimum, mert így tudunk itt is előrébb haladni - tette hozzá Szita Károly.

Tavaszra elkészülnek a tavaly októberben aláírt közlekedési központ kivitelezői tervei. Az országban elsőként Kaposváron kezdődhet meg ennek építése. Az elsők között a távolsági buszpályaudvart költöztetik majd el és megindulnak a bontási munkálatok.

- Ezzel párhuzamosan készítjük elő a honvédségi terület, ugye a Baross Gábor utca végén a nőtlen tiszti szállónak a kiköltöztetését, hiszen annak a szállónak a kiürítése és elbontása előfeltétele annak, hogy a felüljáró építése megindulhasson. Ez egy hosszabb munkafolyamat lesz, hiszen a földműnek el kell készülnie még az idén ahhoz, hogy konszolidálódni tudjon és jövőre magát az útpályát rá tudják majd építeni - mondta L. Balogh Krisztina, Kaposvár főépítésze.

A közgyűlésen megtárgyalták és egy tartózkodással elfogadták a képviselők a Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívását miszerint a települések együtt lépjenek fel a felső korlát nélküli betelepítési kvóta és a bevándorlás szervezők ellen.

Egyben felkérik a kormányt, hogy ha kell, akkor törvényekkel és jogszabályokkal lépjen fel ellenük.

Címkék: költségvetés, közgyűlés, politika, kaposvár