Szita Károly beszédében kiemelte: a tanácskozás végén felhívást akarnak elfogadni, amelyben felkérik a kormányt, hogy ha kell, jogszabályokkal "lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlást szervező Soros-szervezetek ellen", mert az illegális bevándorlók betelepítése komoly fenyegetést jelent a magyar településekre.

Kaposvár polgármestere azt is hangsúlyozta: az önkormányzatoktól azt kérik, hogy a helyi képviselőtestületek határozatban álljanak ki a Soros-terv és az illegális bevándorlók betelepítése ellen, valamint utasítsák el a településükön a bevándorlást szervező irodák nyitását.

fotó: MTI/Bruzák Noémi
fotó: MTI/Bruzák Noémi

- Ellene vagyunk a tömeges betelepítésnek, ellene vagyunk a párhuzamos társadalmak kiépülésének! Mondjuk ki, hogy nem akarunk sem bevándorlásszrvező irodákat, sem migránsokkal teli magyar falvakat és városokat! Ellenben hiszünk a nemzeti és települési közösségekben, hiszünk abban, hogy a lélekszámban fogyatkozó nemzetek számára a helyi értékrend meglelése, belső erőforrásaink felfedezése és a megfelelő családpolitika a gyógyír - tette hozzá Szita Károly.

Címkék: település, MJVSZ, illegális bevándorlás, polgármester, Szita Károly, politika