Leszakadt plakátok, csere után othagyott szemét, rozsda ette állványok. Ezek jellemzik manapság a kaposvári reklámfelületek környékét és az oszlopokat. A városban csaknem 400 különböző méretű, formájú és elhelyezkedésű reklámfelület van.

A képviselő-testület ezek számát kevesebb mint 20 százalékra csökentette mai döntésével 13 igen szavazat és öt tartózkodás mellett.

- Több mint 380 reklámhordozó van a város közterületein és ha megnézik ezeket a plakátokat, vagy plakáthelyeket, sok esetben megvalósítják a vizuális környezetszennyezésnek a fogalmát. Összefirkálva, letépve, nem a városképnek megfelelő arcukat mutatják és rendet akarunk e tekintetben is tenni. Ma a képviselő-testület nagyon bölcsen úgy döntött, hogy megadja továbbra is a közterületi reklámozásra a lehetőséget, de jóval kevesebb közterületi felületen mint amennyi eddig volt - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A megmaradó reklámfelületeteket felújítják, vagy újakat helyeznek ki, amelyek esztétikusan néznek majd ki.

A képviselők egy másik döntésükkel létrehozták a Kaposvári Gazdaságfejlesztési és Innovációs Közhasznú Nonprifit Kft-t. A társaság elsődleges feladata lesz a befektetésösztönzési stratégia kialakítása és végrehajtása, a munkaerő-piaci egyensúly megteremtése és a befektetésösztönző források felkutatása.
A cég ügyvezetője bemutatkozásában elmondta, nagyon sok ilyen pályázat áll már most is rendelkezésre.

- Úgy gondolom, hogy elsősorban ha a mi társaságunk megalakul és megbíznak engem ezzel a feladattal, az elsődleges szempontunk az lesz, hogy ezeket a forrásokat felkutassuk és mi is becsatlakozzunk hozzá - mondta Uhlig Rita, a Kaposvári Gazdaságfejlesztési és Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Szita Károly polgármester a közgyűlésen azt is bejelentette, hogy 200 hektáron, Kaposváron épülhet meg Közép-Európa legnagyobb napelemparkja.

Erről a kínai miniszterelnök legutóbbi látogatása alkalmával tárgyaltak.

A decemberi közgyülés percről-percre közvetítését ide kattintva érhetik el.

Címkék: december, közgyűlés, politika, kaposvár