Szita Károly szokásos rádióinterjújában elmondta: több téma kapcsán is hozzászól majd a tárgyalásokhoz. Egyfelől, egy tavalyi kezdeményezés nyomán alakul a testvérvárosi kapcsolat a vietnámi Can Tho-val, ahol a tervek szerint olyan onkoradiológiai központot építenek magyar kivitelezők, mint amilyen a somogyi megyeszékhelyen működik.

Szóba kerül még a kaposvári húsüzem piacbővítése is. A cég ugyanis egyre több terméket exportál Délkelet-Ázsiába, ahol egyre nagyobb az érdeklődés a kaposvári termékek iránt. A megnövekedett kereslet ugyanakkor várhatóan a foglalkoztatottság bővítésével is együtt jár majd.

A vietnámi látogatás érinti a felsőoktatási intézmények közötti együttműködést is. A Kaposvári Egyetem már most is sok külföldi hallgatót képez, számukat azonban tovább növelné az intézmény, miközben kaposvári hallgatók számára is lehetővé tenné, hogy Can Tho agráregyetemén szerezzenek tapasztalatokat.

Szita Károly a rádióban arról is beszélt, hogy a tavalyi siker után Kaposváron idén is meghirdetik a polgármesteri díjat.

Erre fiatalok kreatív ötleteit várják, amelyeket aztán a város meg is valósít.

Címkék: vietnám, tárgyalás, rádió, szita károly, politika