Egy 12 hektáros magánkézben lévő, ámde önkormányzat által bérelt területre szeretnének a kaposmérőiek egy inert hulladéklerakót megvalósítani. Az engedélyeztetést követően több alkalommal volt lakossági fórum, legutóbb nemrégiben, amit a helyiek kezdeményeztek és meghívták a polgármestert is.

Az eseményen megjelent Pintér Attila néhány baloldali politikussal és arra próbálták rávenni az ott élőket, hogy egy népszavazással megakadályozható a beruházás.

- Egy politikai rendezvényt akartak ebből a lakossági fórumból, amihez természetesen én nem adhatom a nevemet és mivel felkészületlenek voltak és a lakók részére nem tudtak tájékoztatást adni a beruházásról ezért gyakorlatilag közöltem velük, hogy csak abban az esetben lesz lakossági fórum hogyha a Kaposmérőn kívüliek elhagyják az épületet és egy kisebb tanakodás után belátták, hogy mivel nem tudtak volna mit mondani a lakóknak, felkészületlenek voltak, így nem volt értelme nélkülem megtartani a lakossági fórumot - mondta Prukner Gábor, Kaposmérő polgármestere.

A lakossági fórumon történtek nem maradtak visszhang nélkül. Ma délelőtt a megyei közgyűlés alelnöke, Tardi Tamás tartott sajtótájékoztatót az ügyben.

- Nagy tisztelettel szeretném felszólítani a képviselő urat, hogy ne akarjon kéretlenül úgy beavatkozni a kaposmérőiek jövőjébe, ami esetlegesen az ott élők nyugalmát zavarhatja. Ne folytasson olyan károkozást a képviselő úr mint Kaposmérőben, vagy mint Somogy más település tekintetében, ami nem építő jellegű - tette hozzá hétfői sajtótájékoztatóján Tardi Tamás a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke.

Egy magánkezdeményezésre népszavazási kérelmet nyújtott be egy kaposmérői lakos a hulladéklerakó ügyében a helyi választási bizottsághoz, amit formai okokra hivatkozva hétfő délelőtt elutasítottak.

Címkék: pintér attila, tardi tamás, kaposmérő, fórum, politika