Tavaly novemberi kinevezése óta először járt Kaposváron Yossi Amrani. Izrael Állam nagykövete a Városházán Szita Károllyal, a somogyi megyeszékhely polgármesterével tárgyalt. Főként oktatási együttműködésekről.

null

- Az egyetemen kezdtem a napomat, ahol az intézmény vezetőivel jövőbeli együttműködésekről is tárgyaltunk. Szeretnénk ha a Kaposvári Egyetem szorosabb kapcsolatot ápolna az izraeli egyetemekkel, fellendíteni a cserediák programot a két ország között, valamint akár közös kutatásokat indítani - összegezte látogatásának legfőbb témáit Yossi Amrani, Izrael Állam magyarországi nagykövete.

A Közel-Keleti ország diplomatája nem véletlenül választotta Kaposvárt, egyik első bemutatkozó látogatásának helyszínéül. Elődje, Ilan Mor ugyanis többször is járt Kaposváron hivatali ideje alatt.

null

- Folytatja azt a hagyományt, amit elődje Kaposvár iránti figyelmességével tanúsított. Igyekeztem bemutatni nagykövet úrnak a várost. Nem a házakat és az épületeket, hanem az embereket, akik egy közösséget alkotnak és beszéltünk arról is, hogy miben működhetnénk együtt a jövőben - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Az egyeztetéseket követően a delegáció a Rippl-Rónai Villába is ellátogatott.

Címkék: yossi amrein, izraeli nagykövet, látogatás, szita károly, kaposvári egyetem, kaposvár, politika