Az új lakásokat építtető kaposváriaknak segít az önkormányzat. 10 éven keresztül nem kell megfizetniük a kommunális adót abban az esetben, ha a Családi Otthonteremtési Kedvezmény támogatását veszik igénybe. A helyi adók mértékei jövőre nem emelkednek.

A vállalkozások továbbra is megkapják a fizetési halasztást, valamint a részletfizetés lehetőségét. Ezen kívül azok a cégek, amelyek kutatás-fejlesztést hajtanak végre 10 százalék adókedvezményt kapnak.

- Ha a gazdaság erős, akkor erős a város. Ha a gazdaság jól prosperál, akkor több a befizetett adó, mert magasabb az árbevétel, több utat, járdát tudunk megjavítani, többet tudunk fordítani az óvodáinkra, többet tudunk adni szociális támogatásokra és nem akarom sorolni. Ha kevés az adó, akkor kevesebbet tudunk adni, ennyire egyszerű, ezért rendkívül fontos magának a gazdaságnak az erősödése - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Nem növekednek a temetkezés, a buszközlekedés és a szennyvíz szippantás díjai sem.

Tehetséges fiatalok Kaposvár jövőjéért néven polgármesteri díjat is alapított a város. Olyan pályamunkákat várnak, amik a megyeszékhely gyarapodását segítik elő.

- A közgyűlés a Kaposvár számít rád keretében alapított egy olyan új díjat, aminek a célja az, hogy a 30 év alatti kaposvári fiatalok, vagy a Kaposvári Egyetemen tanulók, vagy a kaposvári középiskolákban tanulók olyan innovatív megoldást találjanak ki, amit akár a környezetfejlesztés, az energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások területén a város tud hasznosítani, akár egy településszervezési kérdésben, vagy bármi olyan dologban, amiben Kaposvár ezekben a körökben fejlődni tud - válaszolta dr. Csillag Gábor, Kaposvár jegyzője.

Évente ezer forintért, kedvezményes parkoló-bérletet válthatnak azok, akik gyermeküket valamelyik oktatási intézménybe viszik autóval. Ők a környékén található parkolókban állhatnak meg a reggeli és a délutáni órákban az engedéllyel.

A közgyűlés új vezetőt nevezett ki a megyei és a városi könyvtár élére. A képviselők négy pályázó közül Horváth Pétert bízták meg a vezetéssel.

Címkék: városháza, közgyűlés, Kaposvár, politika