Kaposvár polgármestere pénteken, Budapesten sajtótájékoztatón azt hangoztatta, soha nem volt olyan nagy a veszély, mint most. Kijelentésének indoklásaként felidézte Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos szerda nyilatkozatát, amely szerint fel kell gyorsítani a kényszerbetelepítést.

Az MJVSZ elnöke úgy fogalmazott, "néhány kormánnyal kekeckedhet az Európai Bizottság, de több millió magyar akaratával nem".

Kijelentette, nem akarnak olyan településeken élni, ahol pakisztáni férfiak gyermekeket molesztálnak, ahol a gyerekeket nem lehet egyedül elengedni az iskolába, és ahol a gyerekek nem játszhatnak nyugodtan a parkokban. Azt javasolta a választópolgároknak, hogy ne a politikusokra hallgassanak, hanem az erős "életösztönre", mert így hozhatnak vasárnap jó döntést.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy a városban pár éve kezdték el a nyomortelepek felszámolását, a miskolciak pedig most azért aggódnak, hogy az egykori nyomortelepekből migránstelepek lesznek. A városban élők féltik a biztonságukat és a családjukat - emelte ki. Hangsúlyozta, a miskolciak elkötelezettek a nemmel szavazás mellett, nem kérnek a kényszerbetelepítésről.

Kriza Ákos arra a felvetésre, hogy a Magyar Idők pénteki száma szerint Tompa Sándor, a DK miskolci elnöke, korábbi szocialista országgyűlési képviselő az avasi lakótelep üresen maradt lakásaiba költöztetne migránsokat, azt mondta, a baloldal ezzel "kimutatta a foga fehérjét".

Hozzátette, ez a nagy félelmük, hiszen a DK-s politikus azokról a lakásokról beszélt, amelyeket most újítottak fel.

Címkék: megyei jogú városok, népszavazás, szita károly, politika