Jakó Gergely egy, a szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményben jelentette be lemondását.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség megyei választmánya közben Bíró Norbertet jelölte a megüresedett posztra, míg az ő alelnöki helyét Huszti Gábor veheti át. Jakó Gergely mandátumára pedig Kárpáti Lászlót jelölik.

Jakó Gergely közleménye alább, változtatás nélkül olvasható:

Ez úton jelentem be Somogy megye polgárainak, hogy 2016. szeptember 23-i hatállyal lemondtam a Somogy Megyei Önkormányzatban betöltött valamennyi tisztségemről.

26 éve, a rendszerváltoztatás óta dolgozom Somogy megye közéletében. Mint felelős polgár tettem a dolgomat, végeztem civilként is közéleti munkát annak érdekében, hogy Somogyország ne csak lépést tartson hazánk más megyéivel, hanem előbbre jusson.

A megyei önkormányzat élén az Önkormányzati törvényben meghatározott kötelezettségeimnek eleget tettem, a területfejlesztési feladatok nagy részét az önkormányzati hivatal apparátusával, valamint a tulajdonában lévő cégekkel közösen elindítottuk.

Az elmúlt hetekben-hónapokban azonban figyelmeztetést kaptam. Szervezetem figyelmeztetett arra, hogy többet kell foglalkoznom saját egészségemmel, saját magammal. Bár nehéz volt meghoznom döntésemet, mégis úgy gondolom, hogy mint bárki másnak, nekem is komolyan kell vennem saját egészségem megőrzését, ha azt akarom, hogy nyugalomban, békességben éljek családom és barátaim körében. Ezért jutottam erre az elhatározásra.

Hálás vagyok azért a támogatásért, a sok szeretetért, amit a negyed század során az itt élőktől kaptam.

Kérem minden Somogyi Polgár szíves megértését, egyben köszönöm az együtt, munkával elöltött közös éveket. Ahogyan arra kérem utódaimat is, hogy mindig Somogy megye polgárainak érdekeit tartsák szem előtt.

Kaposvár, 2016. szeptember 29.

Jakó Gergely, Somogy Megye Önkormányzata, Elnök

Címkék: Jakó Gergely, közgyűlés, politika, Somogy