Az MSZP szerint ugyanis a Fidesz csak jelenleg akarja elterelni a figyelmet a referendummal. Ezt a párt elnöke, Molnár Gyula mondta csütörtök délután országjáró körútjának kaposvári állomásán. A politikus hozzátette, ők továbbra is azt mondják, ne járuljanak az urnákhoz az emberek október másodikán.

Molnár Gyula kijelentette, nincs kötelező betelepítési kvóta, önkéntes szolidaritást várnak el a tagállamoktól Brüsszelben, így nincs miről szavazni. A kampányra és a voksolásra fordított pénzt pedig óvodákra, iskolákra és szociális segélyre lehetne fordítani.

A bevándorlással kapcsolatos problémákra ugyanakkor szerinte is közösen kell megtalálni a megoldást.

"A menekült ügyben tudomásul vesszük és elfogadjuk azt, hogy a 21. század legnagyobb kihívása Európa és a világ számára, kell ezzel foglalkozni, de nem hangulatot kell kelteni, hanem a problémákat kell humánusan, ember módjára kezelni. Ott ahol keletkezik, az úton, később pedig a végállomásnál" - mondta Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke.

A sajtótájékoztató után megjelent közleményében Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő az alábbiakat írta:

"Ma ismét bebizonyosodott, hogy a szocialisták migránsokat akarnak látni Magyarországon. A somogyi szocialisták pedig Kaposvárra is betelepülőket akarnak, talán még keveslik is azt a 6000 embert, akiket a brüsszeli kényszer betelepítés miatt Kaposvárra és környékére küldenének. A magyarok azonban nem akarnak baltás gyilkosokat látni a településeiken, nem akarnak Párizst és Nizzát csinálni falvaikból, városaikból. Ha pedig Harangozó Gábor komolyan gondolja legutóbbi nyilatkozatait, javaslom, hogy minél előbb keresse fel háziorvosát, vagy gyógyszerészét, mert valószínűleg megártott neki a napsütés."

Címkék: molnár gyula, mszp, gelencsér attila, népszavazás, politika