A 2016. július 14. keltezéssel írt közleményt dr. Csillag Gábor
jegyzi, a Választási Iroda vezetője.

A mai napon Pintér Attila szervező a Kaposvári Törvényszék által hitelesített, „Akarja-e Ön, hogy Kaposváron gumihulladék-feldolgozó üzemet létesítsen a HomatechRecycling Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.?” népszavazási kérdés tárgyában 2047 db aláírásgyűjtő ívet nyújtott be a Helyi Választási Bizottság részére. Az aláírások ellenőrzéséről a benyújtástól számított 45 napon belül a Választási Bizottság a Választási Iroda útján gondoskodik.

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint, az aláírásgyűjtés megkezdésekor a kaposvári választópolgárok száma 53.355 fő volt. Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának helyi népszavazásról szóló 25/2014. (VI. 16.) sz. önkormányzati rendeletének 1.§-a szerint, helyi népszavazást a kaposvári választópolgárok 25 %-a kezdeményezhet, amely 13.339 fő aláírását jelenti. Amennyiben összegyűlik a kellő számú aláírás, a képviselő-testület dönt a népszavazás elrendeléséről, melynek időpontját a Helyi Választási bizottság határozza meg.

A Választási Bizottság, és a képviselő-testület döntése ellen jogorvoslatnak van helye.

A benyújtott aláírásgyűjtő íveket a Választási Iroda az érvényes aláírások számának megállapítását követő harmincadik és negyvenötödik nap között megsemmisíti.

A témában a Homatech Zrt. is közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy tudomásul veszik az eredményt, s bíznak abban, hogy a népszavazáson mindenki alapos ismeretekkel, kellő tájékozottsággal felvértezve felelős döntést fog tudni hozni.

A teljes közleményt itt olvashatják el.

Címkék: Homatech, gumifeldolgozó, népszavazás, politika, Kaposvár