A kedd esti isztambuli merénylet után ismét óvatosságra kéri a török nagyvárosba készülő és ott tartózkodó magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata.

A konzuli szolgálat honlapján szerda délelőtt közzétett figyelmeztetésben emlékeztetnek: kedden késő este 36 halálos áldozatot és 147 sebesültet követelő robbantás történt Isztambulban az Atatürk repülőtéren.

Az eseménnyel kapcsolatosan szükség esetén az isztambuli főkonzulátus a +90 533 375 8715-ös telefonszámon érhető el.

Az isztambuli nemzetközi repülőtérre érkező és onnan induló járatok forgalma fokozatosan áll helyre, ezért a konzuli szolgálat azt kéri a magyaroktól, hogy utazásuk előtt mindenképpen tájékozódjanak légitársaságuknál, utazási irodájuknál, hogy járatuk a jelzett időpontban közlekedik-e.

Továbbra is feltétlenül javasolják, hogy isztambuli tartózkodásuk során kerüljék el a zsúfolt helyeket, tömegrendezvényeket és kövessék a helyi hírközlés tájékoztatását.

A Törökországban tartózkodó vagy oda utazni kívánó magyar állampolgároknak javasolják, hogy regisztrálják utazásukat a konzuli szolgálat honlapján.

Európa harmadik legnagyobb légikikötőjében kedd este hármas öngyilkos merényletet követtek el, Binali Yildirim török kormányfő állásfoglalása szerint az Iszlám Állam dzsihadista szervezet állhat a történtek mögött.

Címkék: konzul, terrorista, robbant, regisztrál, utazás, Isztambul, repülőtér, politika