Biztonságot az élet minden területén, biztonságot akarnak a munkahelyen, biztonságot akarnak az egészségügyben, biztonságot utcáinkon és köztereinken...- egyebek mellet ezeket fogalmazták meg a kaposváriak azokon találkozásokon, amikor Szita Károly kikérte a városlakók véleményét a jövőről. Ezek alapján készült a következő évek várospolitikai programja.

A célok között szerepel, hogy az évtized végére elérjék, hogy mindenkinek legyen munkája, aki így akarja eltartani a családját. Munkára és nem segélyre alapuló várost kell építeni, mondta a polgármester. A célokat a helyi vállalkozókkal közösen lehet megvalósítani. Többségük a következő időszakban fejlesztéseket tervez, ami munkahely bővítéssel jár.

A közbiztonság növelése érdekében 150 millió forintot fordítanak a térfigyelőkamerák felszerelésére. Tovább folytatódik a közműcégek fejlesztése és újabbakban többségi tulajdon vásárlása. Ezekkel maradhat Kaposvár az ország egyik legolcsóbb városa – mondta a polgármester.

- Kaposvár példát kíván mutatni az országban. Élenjáró lesz a munkahelyteremtés tekintetében, élenjáró lesz a rend, biztonság megteremtése érdekében és élenjáró lesz abban is, hogy határozottan nyúl a megújuló energiák használata felé és talán Magyarország első zöldvárosa lesz - foglalta össze Szita Károly.

Ez utóbbira legalább 13 milliárd forintot fordít a város a következő években. A cél, hogy a város termelje meg az energia szükségletét környezetvédő és 21. századi módon.

Címkék: program, közgyűlés, politika, kaposvár