Az MSZP Somogy megyei listáján harmadik helyen álló kaposvári Harján Dávid péntek reggeltől gyűjtötte a támogatásokat Marcaliban a piac előtt. A kitelepülős akcióban részt vett Harján barátnője, Horváth Zoltán, az MSZP Marcali városi elnöke, Mészáros Géza városi elnökhelyettes, valamint Sárdi Árpád, a szocialisták jelenlegi megyei listavezetője.

Harján az Indexnek elmondta, hogy Suchman Tamás, aki tavaly mondott le a marcali pártelnökségről, többször elautózott a piac előtt, majd kiszállt, és gyalog indult el a pult felé. Az egykori privatizációs miniszter a tanúk szerint ordítozva közelített, Sárdi Árpád megpróbálta megállítani, de őt félrelökte, és magából kikelve az üvöltötte Harjánnak:

Mit keresel az én városomban?

Suchman ráborította Harján Dávidra a kitelepülő pultot, amely darabjaira esett szét. Suchmant az odaérkező felesége és Sárdi Árpád közös erővel igyekezett megfékezni, de ő továbbra is ordítozott:

Három percet adok!

Közben Harján barátnőjének is durva sértéseket címzett, és meg is akarta ütni. Amíg Harjánék a laponként tízezer forintos aláíró íveket és a pult alkatrészeit szedték össze, Suchman visszaszámolt:

Már csak kettő. Már csak egy.

Harján Dávid ezután rendőrségi feljelentést tett párttársa ellen. Suchman Tamás az Index megkeresésére, csak annyit mondott:

Nem történt ilyen, annyi minden van az életben, beszélgessünk inkább másról.

Címkék: harjdán, suchman, dávid, tamás, mszp, marcali, politika