Az október 12-ei önkormányzati választásokhoz ma kezdték el kipostázni az értesítőket, amelyet augusztus 25-ig minden választásra jogosultnak kézhez kell kapnia.

- Amennyiben véletlenül valaki nem kapja meg ezt az értesítőt, akkor a Városházára, az anyakönyvi irodára kell bejönniük és itt pótolják és kapnak értesítőt - mondta Helyi Választási Iroda jogi vezető-helyettese, Nadrai Norbert.

A korábbi évekhez képest újdonságnak számít, hogy mint az áprilisi országgyűlési választásokon, ősszel is több párt ajánlóívét írhatjuk alá. Egyazon párt esetében azonban csak egy ajánlóívet. További változás, hogy míg az előző szavazáson négy, most öt évre választunk képviselőt és polgármestert. Változott a szükséges ajánlások száma is.

A szükséges ajánlások számát is másként számolják. Minél többen laknak egy választókerületben, annál több ajánlást kell összegyűjteniük a jelölteknek.

- Kaposváron van 12 önkormányzati választókerület, egy-egy választókerületben legalább 41, van olyan választókerület ahol több a választópolgárok száma ott pedig 48 at ajánlások száma, ami szükséges ahhoz, hogy egyéni jelölt lehessen valaki - árulta el a Helyi Választási Iroda vezető-helyettese, Farkas Edit.

A polgármester-jelölteknek pedig legalább háromszáz ajánlást kell összegyűjteniük. A kampányidőszak hivatalosan augusztus 23-án veszi kezdetét.

Címkék: október, önkormányzat, választás, politika