A kaposvári LMP a Somogyért Egyesület támogatását élvezve vág neki az őszi önkormányzati választásoknak. Közös listát mégsem állítanak.

"Az LMP továbbra sem változtat az álláspontján, nem indulunk közösen egyik parlamenti párttal sem. Tehát önálló polgármesterjelöltet állítunk, önálló képviselőjelölteket és önálló listát fogunk állítani Kaposváron" - mondta az LMP polgármesterjelöltje, Felder Frigyes.

null

Az LMP által jegyzett listának az első helyén Felder Frigyes áll, aki egyben a párt polgármesterjelöltje is. A második helyen a Kaposvári Somogyért Egyesület színeiben Karsai Józsefné indul. Ő egyébként önálló körzetben is megméreti magát.

Sajtótájékoztatón mutatta be polgármesterjelöltjét a baloldal is. A Demokratikus Koalíció, az Együtt-PM és az MSZP Kováts Imrét indítják közösen.

null

"Az a választási program, amelyet majd a kampány indulásakor mindenki megismerhet, az gyakorlatilag a pártok közötti egyeztetés elején tart, tehát készen van részemről, most már csak azokat a simításokat kell elvégezni, amelyet második ütemben a pártok fontosnak tartanak" - árulta el a DK-Együtt-PM-MSZP polgármesterjelöltje, Kováts Imre.

Kováts Imre négy évvel ezelőtt a volt SZDSZ-esekből álló Polgári Szabadság Platform támogatásával már egyszer elindult a polgármesteri székért. Akkor 8 százalékot kapott a szavazóktól Szita Károly 77 százalékával szemben. Politikai elemzések szerint a kihívóknak most sem lesz könnyű dolguk. Legutóbb a Népszabadság cikkezett arról, hogy úgy tűnik, hogy a kaposváriak döntő többsége a jelenlegi polgármestert tartja továbbra is a legalkalmasabbnak.

A Fidesz kaposvári elnöke közleményben reagált az ellenzéki polgármester jelölésekre. Dér Tamás azt írja:

Ahol a volt SZDSZ és Gyurcsány Ferenc állít jelölteket, ott semmi jóra nem számíthatnak az emberek. A fideszes politikus szerint korábbi nyilatkozataik alapján az ellenzéki pártok győzelmük esetén emelnék a családok rezsikiadásait és a helyi adókat is, hisz ezt tették korábban is, amikor volt rá lehetőségük.

Címkék: mszp, felder, kováts, politika