Megújul a Deseda környéke, mellette látogatóközpont épül és kerékpárút veszi majd körül. Átalakul többek között a városliget, a Németh István fasor, a Múzeum-köz, az Irányi Dániel utca és a Honvéd utcai tömbbelső. A fejlesztések elindítása annak is köszönhető, hogy az idei év az első, amikor a város hiány nélkül tudta megtervezni a költségvetést.

- Legfontosabb célja az új munkahelyek növelése. Ugyanakkor az Európai Unió által támogatott beruházásokat is le kell zárnunk. A rendkívül nagy jelentőségű út és járdafelújítási programot, a Bereczk Sándor II. programot, ez év augusztus 30-ig kell befejeznünk - árulta el Szita Károly.

A közbiztonság növelésére is költ a város. Több mint 140 millió forintból növelik a polgárőrök támogatását, bővül a közterületfelügyelők létszáma, motorokat kapnak a rendőrök és 146 darab kamerát szerelnek fel városszerte, valamint sebességmérőket telepítenek több utcába. A megyei rendőrfőkapitány szerint ezzel szinte megszüntethető lesz a bűnözés Kaposváron.

null

Akkora nagyságrendű ez az előrelépés, hogy kiírhatjuk, hogy aki bűnözni akar, itt nem várják szívesen, ne lépje át a város határát, aztán majd a megye határát sem fogja átlépni - mondta Piros Attila megyei rendőrfőkapitány.

A rendért városi kapitányként Ferincz József felel majd.

- Ismerem azokat a veszélyeztetett területrészeket, amelyek gondot jelentenek, problémát jelentenek rendőri szempontból. Nyilvánvaló, hogy a munkánk során e köré fogjuk csoportosítani mind a bűnüldöző, mind a rendészeii tevékenységünket, mind a bűnmegelőzési és közlekedésrendészeti tevékenységünket - tette hozzá a kapitány.

null

A gyógynövénytermesztő program megvalósítását is támogatták a képviselők. A Töröcskére tervezett gazdaságban már az első évben 500 embernek tudnának munkát adni. Az önkormányzat átvenné a területet az államtól és pályázatot is beadnak, ami az indulást segítheti.

Megvásárolja a város a leromlott állapotban lévő Csokonai-fogadót. A műemlék épület árát harmadára alkudta le a város, 129 milliót fizetnek érte. A cél, hogy olyan bérlőt találjanak, aki felújítja és üzemelteti is a fogadót.

Ha részletesebben is kíváncsi rá, mi történt a mai ülésen, kattintson ide!

 

Címkék: összefoglaló, közgyűlés, politika, kaposvár