11:41

Ezzel vége is az áprilisi közgyűlésnek, az elmúlt közel három és fél órában Burián Károly sorait olvashatták, köszönjük a figyelmüket!

11:33

Mindegyik képviselő támogatta a terv megvalósítását.

11:30

A szünet után folytatva a közgyűlést a gyógynövénytermesztő program megvalósítását tárgyalják a képviselők. Ennek révén a töröcskei városrészben a volt kórházi területen, 109 hektáron szociális szövetkezet keretében gyógynövényeket termesztenének, csomagolnának, és értékesítenék. Az első évben már több mint 500 embernek adhatna munkát. A területet átvenné az önkormányzat az államtól, melyhez 1,2 milliárd forint központi támogatást kérnek.

11:18

A szünetben interjúkra is van lehetőség. Épp az újonnan kinevezett városi kapitánnyal, Ferincz Józseffel készül egy az esti híradóba.

null

11:08

Most pedig 10 perc szünet következik.

11:06

18 igennel támogatták az előterjesztést.

10:44

A fejlesztések 151 millió forintba kerülnek, ehhez kéri Szita Károly a testület támogatását.

10:42

A  város közbiztonságának növeléséről szól a következő előterjesztés. Ebben a közterületfelügyelők létszámát egy fővel növelik, a polgárőröket több pénzzel támogatják, a rendőrség pedig két darab motort kap a zártkertekben járőrözéshez. Ezen felül megtöbbszörözik a térfigyelő kamerák számát, sebességmérő kamerákat szerelnek fel.

10:36

18 igennel, egyhangúlag támogatták a képviselők Ferincz József városi kapitánnyá kinevezését.

10:28

Oláh Lajosné alpolgármester a sávház környékének képviselőjeként az ottani rend fenntartását kérte.

10:26

Szép Tamás (Fidesz) a Donner közbiztonságának erősítését kérte az új kapitánytól.

10:19

Ferincz József tősgyökeres kaposváriként pedagógusként kezdte pályáját a városban. Ezt követően szerelt fel a rendőrségnél. Volt bűnügyi osztályvezető, majd a fonyódi kapitány, megyei kapitány-helyettes és azt követően került tavaly a városi kapitányság élére. Ismeri a várost, annak bűnügyi helyzetét. Azt mondja feladata lesz tovább csökkenteni a városban a bűnözést, közösen a közterület felügyelettel, polgárőrökkel. Kitartó munkát ígér és eredményeket kinevezése kapcsán.

null

10:12

Mérhetően csökkent a bűncselekmények száma a városban, több a rendőr, és a pozitív változásokhoz tartozik az új kapitány kinevezése is, mondta Piros Attila.

10:08

A közgyűlésen megjelent a megyei és városi kapitány. Ferincz József városi kapitánnyá kinevezéséhez kéri a képviselők támogatását Piros Attila megyei kapitány.

null

10:06

Folytatódik a közgyűlés.

09:34

A testület egyhangúlag elfogadta a tervet és szünetre vonultak a képviselők.

09:29

Ha találnak egy vállalkozót, aki egymilliárdért felújítja, akkor ezen az úton indulnak el, ha nem akkor a város maga állja a beruházást és ezt követően adja bérbe, amellett, hogy a Tourinform és a színház jegyirodájának helyet kell biztosítani benne.

09:25

Pintér Attila a hasznosítás kapcsán azt kérdezi, mire akarja használni a város a fogadót saját maga, és mekkora lesz a bérlemény benne?

09:23

A Csokonai fogadó megvásárlását tervezi a város. Az egykor szebb napokat is megélt műemlék épületért nettó 129 millió forintot alkudott ki Kaposvár. Életet akarnak vinni az épületbe, felújítva, hasznosítva.

09:20

Ezer bérbeadott ingatlanja van a városnak és csak húsz, amelyről most beszél Pintér Attila, zárta le az előterjesztést Szita Károly.

09:15

A városi tulajdonú bérlemények díjcsökkentését kérte Pintér Attila, mondván sok az üres helyiség. Szita Károly azt mondta, nem csökkentik a díjakat és a Sétáló utca, a belváros üzleteire rövidesen egy kész megoldással állnak elő, amely a fiatal vállalkozókat támogatja.

09:10

A város azt tervezi, hogy a Bartók Béla utcai iskolába költöztetik a levéltárt, annak helyére a megyei önkormányzatot és a jelenlegi Vármegyeháza irodákat ismét a múzeum használná, így hosszú évek óta először önálló épületben lenne a múzeum. A képviselők támogatták a felvetést.

09:07

A szentjakabi apátság felújítása kapcsán egy újabb pályázati lehetőséget találtak a Norvég Alapban. Több mint 300 millió forintért sok részletében rekonstruálnák az apátságot. A képviselők támogatták a pályázat benyújtást.

08:55

Szita Károly válaszában elmondta, 2 milliárd forint értékben vannak megbízva munkával kaposvári cégek.

08:53

Pintér az adatokat sorolva cáfolta az állítást. Szerinte a több száz millió forintos munkákat más megyéből érkezett cégek végzik.

08:51

Szita Károly azt mondta, a munkák 80 százalékát végzik a kaposvári cégek.

08:50

Pintér Attila azt kérdezte egy következő napirend kapcsán, hogy érvényesült-e az a cél, hogy kaposvári cégek végezzék a munkák nagy részét.

08:48

Az intézmények tavaly benyújtott és sikeres fejlesztési, beruházási pályázati munkáját köszönte meg az intézményvezetőknek Szita Károly.

08:43

A képviselők 18 igennel elfogadták az idei költségvetés módosítását.

08:42

Pintér Attila folytatva a kérdéssort arról érdeklődött, hogy az intézményekre miért nem költ annyit a város amennyire szükség lenne, mert ha az egyéb beruházásokra futja, akkor az inztézményeken ne spóroljanak.

08:39

Pintér  pontosítva kérdését azt mondta, a Berzsenyi és az Ady kereszteződésének vízelvezetését kell megoldani. Az ottani csatorna teherbírását kell növelni.

08:36

Szita Károly értetlenül áll a felvetés előtt, mert a hibát tavaly már kijavították, amikor két helyen is, az utca teljes szélességében csatornát építettek. Szita Károly azt kérte a képviselőtől, hogy a kérdései felvetése előtt nézzen jól körül a városban.

08:33

Pintér Attila (MSZP) a belvárosi fejlesztések kapcsán az Ady Endre utcai csapadékvíz elvezetés hiányosságát említette. Arra volt kíváncsi, hogy mikor és hogyan javítja ezt a hibát a város?

08:32

Rátérve az idei költségvetés módosítására, Szita Károly a városi fejlesztéseket sorolva kiemelte, hogy hiány nélküli költségvetést sikerült megalkotni.

08:27

Pintér Attila (MSZP) arról érdeklődik, hogy ki rendelte meg azt a tanulmányt, ami a Kapos Holding cégeinek működéséről kérdezte a városlakókat. Ebben a megelégedettségen túl arról is érdeklődnek, hogy az országgyűlési választásokon kire, melyik pártra szavazott a válaszoló. Szita Károly válaszában azt mondta Pintér Attilának, megkapja a cég telefonszámát és érdeklődjön náluk miért kíváncsiak a párthovatartozásra.

08:15

A képviselők az elmúlt évi költségvetés teljesítéséről szóló előterjesztéssel kezdik a napot. Szita Károly úgy jellemezte 2013-at, mint a legeseménydúsabb évét a városnak. Több beruházás valósult meg, vagy indult el. Ebben évben sikerült 76 milliárd forintra növelni Kaposvár vagyonát. Az állam átvette az adósságállomány nagy részét és ezáltal fellélegezhetett a város.

08:08

Jó reggelt kívánok a KaposPont olvasóinak! Áprilisi közgyűlésére készül Kaposvár képviselő-testülete. Az előzetes tervek szerint több mint 30 napirendi pontot tárgyalnak meg.A testület teljes, mind a 18 képviselő itt van.

Címkék: közgyűlés, április, 2014, politika