Alig egy hónap múlva újra választ Magyarország. Május 25-én az dől majd el, kik képviselhetik hazánkat az Európai Parlamentben. Akárcsak két héttel ezelőtt, május 25-én is hat órakor nyitnak a szavazókörök.

Az erről szóló értesítőt elvileg minden választópolgár megkapta már. Aki nem, az a lakóhelye szerint illetékes Helyi Választási Irodánál érdeklődhet.

Ugyancsak itt intézik a mozgó urnás kéréseket és az átjelentkezéseket is. Ezek határideje május 23-a, délután négy óra. Ekkor zárják le a névjegyzéket is.

A személyes ügyintézést talán igen, az elektronikus, vagy a postai úton történőt azonban nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni. Azért nem, mert ha valamit pontosítani kell, akkor azt már nem lehet lelevelezni.

A szavazókörök májusban is ugyanazok lesznek, mint néhány héttel ezelőtt.  Kaposváron az átjelentkezettek várhatóan ismét a Noszlopy Gáspár utcában szavaznak majd.

Eltérően az országgyűlési választásoktól május 25-én azonban nem két íven kell behúzni az ikszet, hanem csak egyen. Ez a jelölő szervezetek nevét tartalmazza majd, innen kell egyet választani.

Amelyik pártlista országosan több szavazatot kap, az arányosan több mandátumhoz is jut majd. Magyarország összesen 21 képviselőt küldhet az Európai Unió parlamentjébe.

Címkék: szavaz, voks, választ, Európai Unió, parlament, politika