pinyő kaposvár

Tavaly csaknem 1000 embernek adott munkát a város a közfoglalkoztatási programban. A tervek szerint idén is ugyanennyit alkalmaznának.

A munkahelyek száma pedig még tovább nőhet a tervezett gyógynövénykert kialakításával. Erről ma tárgyalt Pintér Sándor belügyminiszter, a megye, a város, és az egyetem vezetőivel.

- Szociális szövetkezet keretében gyógynövénytermesztés vagy gyógynövénygyűjtést is lehetővé szeretnének tenni. Amennyiben ennek a megfelelő részleteit kidolgozza az önkormányzat és az egyetem, akkor ehhez megfelelő anyagi bázist fogunk biztosítani - mondta a belügymniniszter, Pintér Sándor.

Kaposvár polgármestere azt mondta: a város célja továbbra is az, hogy 2020-ig minden kaposvári dolgozhasson, aki dolgozni akar, ebben számítanak a kis-és közepes válllakozásokra és a nagyobb munkaadókra is.

- Optimista is vagyok a későbbi szerepvállalásukat illetően és számítunk továbbra is a közfoglalkoztatásra, mert abban hiszek, hogy egészen addig, amíg ezt a lehetőséget a piac nem tudja biztosítani valamennyi dolgozó kaposvári számára, addig az államnak és az önkormányzatnak ezt a hiátust kitölteni - tette hozzá SZita Károly.

A megyei közgyűlés elnöke szerint fontos, hogy a város megtudja védeni a munkahelyeket.

- Legyen Kaposvár olyan erős, hogy további munkahelyeket legyen képes létrehozni - mondta Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő.

A tervek szerint egy hónap múlva készülnek el a gyógynövény program tervei. Első körben pedig 600 embert szeretne foglalkoztatni a város.

Címkék: m munkahely, pintér, gelencsér, sándor, szita, politika, kaposvár