szili


- Reményeim szerint a héten mi magunk is be fogjuk tudni jelenteni azt, hogy országos listát tudunk állítani - vagyis összegyűjtik a legkevesebb 500 ajánlást mind a 106 körzetben. Jóllehet a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt somogy mindegyik választókerületében állít jelöltet, bemutatni ma csak hármat tudtak, mert a Kaposváron induló Lantos Csaba nem ért rá. A kettes körzet jelöltje Pandúr László, a hármasé Klikkné Horváth Cecília, a négyesé pedig Dömös Imre.

A devizahitelesek megsegítésén és a kisvállalkozások támogatásán túl, ez a párt egyik leghangsúlyosabb programeleme. Ezek mellett az egykori szocialista politikus kétkamarás parlamentet szeretne. Az egyikben a döntéshozók ülnének, a másikban pedig a szakmai- és civil szervezetek, köztestületek és egyházak képviselői.

Az MSZP korábbi házelnöke szerint hecckampány, ami jelenleg Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárogtatása kapcsán folyik. Az MSZP-nél korábban többször céloztak arra, hogy Szili Katalinnak is szerepe volt abban, hogy nyilvánosságra kerül a hangfelvétel.

- Azoknak kell elszámolni magukkal, akik valóban annak idején ezzel a kérdéssel úgy foglalkoztak, hogy hát ez egy igazságbeszéd, amit gyakorlatilag mindenkinek díjazni kellene. Egyébként nagyon sok ellentmondás is van a vádaskodás oldalán, ezen kellene inkább elgondolkodni - mondta Szili Katalin, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnöke.

Szili Katalin azt is hozzátette: a beszéd kiszivárogtatása kapcsán készült jelentéseket teljes egészében nyilvánosságra kellene hozni.

Címkék: szili, bemutató, katalin, politika, 2014, kaposvár