munkáspárt


Lakossági fórumot tartottak Kaposvárott a Pártok Házában. A rendezvényre eredetileg a szocialisták soraiból kizárt, napjainkban az MSZDP-ből ismerős, Schmuck Andor is hivatalos volt, ám ő végül lemondta a programot.

Felszólalt ugyanakkor az egykori tűzoltó-szakszervezeti elnök, a Magyar Szociáldemokrata Párt jelenlegi kommunikációja igazgatója. Árok Kornél azt mondta: tavaly 15 pontba szedték a nyugdíjasokkal kapcsolatos elképzeléseiket, ám felvetéseikre egyedül az MSZP reagált.

- Sem a Demokratikus Kolaíció, sem a Bajnai féle csapat semmi választ nem küldött és érdemben nem nyilatkoztak erről a dologról - Árok Kornél, ügyvezető elnök, MSZDP.

Így viszont nehéz lesz összezárnia a napjainkra szinte teljesen szétforgácsolódott baloldalnak. Árok szerint ugyanis a pártok többsége ma nem érték, hanem érdek alapon igyekszik megállapodni.

Az Európai Baloldallá lett Munkáspárt 2006 első embere úgy véli az utolsó napig bízni kell az ellenzéki összefogásban.

- Az egyéni választókörzetekben dől el a választás sorsa. Ha az egyéni választókörzetekben az utolsó napon akárcsak a 106-ból, csak 80 vagy 90 helyen, de sikerül megegyezni, akkor ez az esély kihasználható - Vajnai Attila, elnök, Európai Baloldal - Munkáspárt 2006.

A szombati lakossági fórumon elhangzottakat a két párt vezetője egy közös nyilatkozatban rögzítette.

Címkék: párt, politika, munkás, nyugdíjasok, 2014, választás