A polgármesteri tisztségért négyen függetlenként, a korábbi polgármester, Ütő Szabolcs ezúttal is a kormánypártok jelöltjeként vett részt a választáson és 357 szavazattal nyerte el ismét a polgármesteri tisztséget.

A függetlenként induló polgármesterjelöltek közül Simon József 195, Kelemen Károly 117, Szabados János 36, Sári Dénes 20 voksot kapott.

A hat képviselői helyért 18-an versengtek, közülük egy a Jobbik jelöltjeként, a többiek függetlenként. A kutasiak szavazatai alapján az új képviselő-testületnek Egyed György, Garzó László és Fenyvesi Zoltán, Kovács Edina és Tamás László függetlenek mellett tagja Pávlicz Zsolt, a Jobbik jelöltje. Garzó László és Fenyvesi Zoltán korábban is tagja volt a testületnek.  

A több mint 1600 lakosú település 1191 választásra jogosult lakosából 736-an adták le szavazatukat a két szavazókörben. A szavazatok között 11 érvénytelen volt. A választáson 61,76 százalékos volt a részvételi arány. 

Az időközi helyhatósági választást azért kellett kiírni, mert szeptember 27-én lemondott a képviselőtestület mind a hat tagja, tiltakozva az ellen, hogy a polgármester szavazatát adta az öt társult település Kutas központú közös hivatalát vezető Sári Dénes jegyző tisztségéből történő elmozdításához. A testületi tagok döntésével megszűnt a polgármester tisztsége is, ezért önkormányzati vezetőt is választaniuk kellett a helyieknek.

Címkék: testület, kutas, választás, képviselő, polgármester, politika