"Magyarországnak akkor lesz igazán jövője, ha több gyermek születik, mint ahányan távoznak közülünk" - hangsúlyozta a miniszterelnök a kaposvári Életfánál. Orbán Viktor ünnepi beszédét ide kattintva hallgathatja meg. Ha pedig az alábbi képre kattint, akkor rövidke hangképes tudósításunkat nézheti meg kommentár nélkül.

 

 

 

A Magyar Távirati Iroda ezzel a kísérőszöveggel látta el Varga György (MTI) fényképét: Orbán Viktor miniszterelnök résztvevőkkel beszélget a kaposvári Életfa ünnepségen 2013. november 19-én.

orbán áll

Képünkön Orbán Viktor miniszterelnök, Szita Károly polgármester és Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, illetve ünneplők és néhány testőr.

orbán megérkezik

Néhány perccel tíz óra után Szita Károly polgármester kíséretében megérkezett a kaposvári Városligetbe a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor. A napfényes őszi időben sokan mentek ki köszönteni a kormányfőt, aki elsőként a sajtómunkásokon túl, leginkább mosolygó kismamákkal találkozhatott.

stábok az életfánál

Képünkön tévéstábok várakoznak a kordon mögött a miniszterelnökre Kaposváron, a Városligetben, az Életfánál. Orbán Viktor itt egy ünnepségen vesz részt, majd délre átmegy a Magyar Cukor Zrt. üzemébe.

cukorsiló


Ez az ország egyetlen, működő cukorgyára, ahol évente több mint százezer tonna cukor készül. Kaposvár biztosítja a honi cukorfogyasztás egyharmadát, hazai alapanyagból „magyar cukrot” gyárt, többek közt a fogyasztók által ismert és kedvelt „Koronás” márkát.

A Magyar Cukor Zrt. folyamatosan bővíti és fejleszti a gyárat, így biztosítva megélhetést nemcsak munkavállalóinak, hanem beszállítóinak és partnereinek, köztük azoknak a magyar gazdáknak, akik idén is több ezer hektáron termelték meg a gyártáshoz szükséges cukorrépát.

A gyár novemberben fejlődése jelentős mérföldkövéhez érkezett, ugyanis elkészült a 60 ezer tonna cukor korszerű tárolására alkalmas, egyedi technológiával épült új cukorsilójuk. Ezt avatja fel ma a kormányfő, Orbán Viktor.

A miniszterelnöki látogatás részleteiről természetesen portálunkon is részletesen beszámolunk.

Az alábbi kisfilmből kiderül, hogyan húzták fel a kaposvári cukorgyár ünnepelt - leginkább egy óriási tojásra hasonlító - silóját, amelynek megépítéséhez 3 ezer tonna betont használtak fel. A 74 ezer köbméteres beruházás összköltsége 9,6 millió euró volt. Kattintson, és lásson csodát: fél év három percbe sűrítve!

Címkék: siló, életfa, orbán, miniszterelnök, cukor, politika, Kaposvár