A budapesti kongresszuson a szervezők bejelentése szerint a 1046-an vették fel a szavazólapot, Gyurcsány Ferencre 1024 érvényes voksot adtak le. Igaz, rajta kívül más nem is indult a pártvezetői tisztért.

A kongresszus öt alelnököt is választott, a posztot eddig is betöltő Molnár Csaba, Bauer Tamás, Niedermüller Péter és Debreczeni József mellett Vadai Ágnes kapott bizalmat.

Ugyancsak megválasztották a párt etikai bizottságát és elnökségét. Az utóbbi tíz tagja: Varju László, Kerék-Bárczy Szabolcs, Kolber István, Kakuk György, Avarkeszi Dezső, Gy. Németh Erzsébet, Nagy-Huszein Tibor, Élő Norbert, Borka-Szász Tamás, Glázer Tímea.

A rendezvény végén egyenként a színpad elé szólították a párt 106 képviselőjelöltjét is, akiket Gyurcsány Ferenc és az alelnökök köszöntöttek.

Eszerint a somogyi választókerületekben ők indulnak majd a DK színeiben:

Somogy 1. vk.    Kaposvár    dr. Kolber István
Somogy 2. vk.    Barcs          Kakas József
Somogy 3. vk.    Marcali       Polgár Krisztina
Somogy 4. vk.    Siófok         Jordákiné Szakács Éva

A mostani bejelentést némileg árnyalja, hogy a DK korábban nem zárkózott el attól, hogy közös jelölteket állítson az Együtt-PM szövetséggel, illetve MSZP-vel. Ezt egyébként Gyurcsány Ferenc a hétvégi fórumot követően is megerősítette; azt mondta: nagy valószínűséggel az ellenzéki pártok önállóan készülnek a választásra, de az utolsó napokban elképzelhető, hogy egymás javára visszaléptetik jelöltjeiket.

Azt ugyanakkor továbbra sem tudni, kit jelöl Kaposváron az Együtt-PM. A jelölt személye ugyan a pártvezetés számára már régóta nem titok, viszont a nevet még nem hozták nyilvánosságra.

Az viszont bizonyos, hogy a somogyi megyeszékhelyen a szocialisták nem indítanak jelöltet, mert visszaléptek az Együtt-PM javára.

forrás: MTI, kapos.hu

Címkék: pintér, kolber, gyurcsány, együtt, politika