image7.jpg


A Klub-e egy olyan platform, ahol társadalmi és gazdasági kérdések kerülnek napirendre, jóllehet nem pártrendezvényről van szó - mondta köszöntőjében a Polgári Szabadság Platform elnöke. Pintér Lóránd, aki egyben az Együtt-PM kaposvári választókerületét is vezeti a KaposPontnak azt mondta: a jövő tavasszal esedékes parlamenti választáson egyértelműen a kormányváltás a cél, ezért a megyeszékhely ellenzéki listájára is - ahová nem a szocialisták, hanem az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért állíthat jelöltet - olyan ember kerül majd fel, aki eséllyel mérkőzhet majd meg a kormánypárti riválisával.

image6.jpg

a képen: Pintér Lóránd, a Polgári Szabadság Platform, illetve az Együtt-PM kaposvári választókerületének elnöke

Hiába volt minden provokatív újságírói kérdés, a jelölt neve csak nem hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón. Szándékai és tulajdonságai azonban alkalmassá teszik a feladatra - ennyi derült ki mindösszesen, ezért a személyét illetően néhány hétig marad a találgatás.

Ez az ember nem a Holdról jön, a közélet ismert szereplője, akit nem a nulláról kell "felépíteni" -  így adott újabb lökést az esélylatolgatásnak az E14-PM társelnöke. Szigetvári Viktor szerint a demokratikus ellenzék partnerséget keresni jött szerdán Somogyországba és ennek a partneri viszonynak ad jó alapot a Pintér Lóránd-féle szervezet is. Szigetvári azt sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy a mai klubdélután résztvevői közül többen, mint kampányaktivisták segítik majd a munkájukat a jövőben.

image5.jpg

a képen: Szigetvári Viktor, Együtt-PM társelnöke

Hosszú egyeztetés végén tisztességes megállapodás született. Így sommázta az egykori kampányguru azt, hogy a közelmúltban az MSZP és az E14-PM felosztotta egymás között a magyarországi választókerületeket. Szigetvári Viktor úgy véli: minden jelöltjük tisztességesebb és jobb politikus, mint a mostani kormánypárti képviselők, ezért esélyesek a jövő évi országgyűlési választáson.

Szigetvári Viktor a Demokratikus Koalíció kapcsán úgy fogalmazott: ha a Gyurcsány Ferenc vezette formáció képes felülemelkedni a szervezeti és az egyéni érdekeken és végül megállapodik a jelöltállításról, akkor a demokratikus ellenzéki összefogás malmára hajtják a vizet. Amennyiben viszont a DK mindenhol jelöltet állítana, abban az esetben a baloldal szétaprózottságát növelné és rontaná a kormányváltás esélyeit.

image8.jpg


Mindeközben a beszélgetős, sajtótájékoztatós rendezvénynek otthont adó hotel előtt három tucatnyi tüntető gyűlt össze, akik sípszóval, transzparensekkel és kitömött libákkal fejezték ki nemtetszésüket. Legtöbbjük azt mondta: azért hiteltelen ez a fajta összefogás, mert a magját olyanok alkotják, akik az elmúlt évtized elhibázott lépéseiért és a korruppció elharapózásárét felelősek. Bajnai Gordon, Mesterházy Attila, Szigetvári Viktor: ismerős nevek ezek, láttuk már mire képesek, többet nem kérünk belőlük - mondta két, magát Fidesz-szimpatizánsként aposztrofáló tüntető a KaposPontnak.

image9.jpg


A témában hangképes tudósításunkat a Kapos Televízió csütörtöki híradójában láthatnak. Alább pedig változtatás nélkül közüljük Dér Tamásnak, a Fidesz kaposvári elnökének közleményét, amely reagálás a az Együtt-PM sajtótájékoztatójára:

"Fidesz: Kaposvár nem kér azokból, akik egyszer már tönkretettékaz országot!

A kaposváriak nem kérnek többet a bukott baloldalból, ugyanazokból,  akik tönkretették az országot. A Gyurcsány-Bajnai-szövetség csaknem  Görögország sorsára juttatta az országot. Tönkretették, eladósították,  elszegényítették a magyar családokat. Gyurcsány Ferencet, Mesterházy  Attilát, Bajnai Gordont, ahogy régen, úgy ma is, egyedül a személyes  hatalmi érdekek hajtják. Egyikük sem kínál Magyarországnak mást, csak  ugyanazt a veszélyes és szélsőséges politikát, amellyel 2010 előtt  tönkretették az országot és elszegényítették a magyar családokat.

A Gyurcsány-Bajnai-kormány megduplázta a munkanélküliséget,  százezreket taszított devizahitelekbe, itt Somogy megyében is.  Sorozatos megszorításokkal sújtották a magyar embereket, a fizetés  felét elvitte a magas adó, a másik felét a rezsi, a gáz árát háromszorosára, az áramét kétszeresére emelték. Csökkentették a béreket, a nyugdíjakat és a családtámogatásokat is.  Ha rajtuk múlna, ma is eltörölnék a rezsicsökkentést, magas adókkal sújtanákújra a fizetéseket, családok ezreitől vennék el a családi adókedvezményt, 32 ezer forinttal csökkentenék a minimálbért. Bajnai Gordon ma is előbb mentené a bankokat, mint a bajba jutott devizahiteleseket.

Magyarország az elmúlt 3 évben talpra állt, önerejéből visszafizette a bukott baloldal által felvett IMF-hitelt, pénzügyileg megerősödött. Ma több pénz marad a családok és a vállalkozások zsebében is, mit korábban, itt Somogy megyében is. Januártól tovább nő a családi adókedvezmény az alacsonykeresetű, több gyermekes családok számára. A Somogy megyei hátrányos helyzetű gyermekeknek ma ingyenes tankönyvcsomag, ösztöndíj program segíti.  A Fidesz-kormány rezsicsökkentést hajt végre, eddig 9 szolgáltatás ára csökkent és ősszel tovább folytatódik a rezsicsökkentés. Nem engedjük el a Gyurcsány-Bajnai-kormány által devizahitelbe taszított bajba jutott családok kezét sem, folytatódnak a devizahiteleseket segítő intézkedések.

Somogy megye nem kér többet Bajnai Gordonból és a bukott baloldalból."


Címkék: Mesterházy, Bajnai, Együtt, ellenzék, Pintér, összefogás, politika