Az Európai Parlament hétfői plenáris ülésén Pelczné Dr. Gáll Ildikó egyperces hozzászólásában köszönetét fejezte ki a dunai árvíz során szolgálatot teljesítő hivatásos szervek és a több ezer önkéntes áldozatos munkájáért. A fideszes EP-képviselő egyben felszólította az illetékes uniós szerveket: nyújtsanak pénzügyi segítséget a károk enyhítésében és tegyenek lépéseket a még hiányzó árvízi védvonalak megépítéséhez szükséges uniós források biztosítása érdekében.

„Bajban ismerszik meg a barát, tartja a magyar mondás. Napok óta folytatnak emberfeletti küzdelmet Közép-Európa hatóságai és lakói az elmúlt évszázad egyik legsúlyosabb árvízével szemben. Az árvíz Magyarországot sem kímélte, az azonban nem csak rekordvízállásokat hozott: Június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja Magyarországon, amit ez a rendkívüli vészhelyzet úgy személyesített meg, hogy a határon belülről és túlról érkezett önkéntesek példátlan összefogását mutatta meg” – jelentette ki Pelczné Dr. Gáll Ildikó.

„Hivatásosok, a katasztrófavédelem, a honvédség, a vízügyesek, a rendőrség jól szervezett és irányított csapatai mellett a segélyszervezetek és több ezer önkéntes vett és vesz részt a védekezésben. Mindenki lehetőségei és adottságai szerint teszi a dolgát. Férfiak, nők, idősek és fiatalok hordják a homokot, töltik a zsákokat, biztosítják a meleg élelmet és a kiköltöztetettek elszállásolását” – hívta fel a figyelmet a néppárti politikus.

„Miközben mindannyiunk nevében megköszönöm ezt az önzetlen és áldozatos munkát, késlekedés nélkül arra kérem az Európai Uniót: nyújtson segítséget a károk enyhítésében, a jövőre nézve pedig tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a szükséges, ugyanakkor ma még hiányzó védvonal megépítésére a források rendelkezésre álljanak” – zárta felszólalását Pelczné Dr Gáll Ildikó fideszes európai parlamenti képviselő.

Címkék: Pelczné, pénzügyi, Unió, Európa, parlament, Fidesz, segítség, politika