- Jobb körülmények között tervezhettük az idei büdzsét a korábbi évek fegyelmezett gazdálkodásának, az új önkormányzati finanszírozásnak és az adósságkonszolidációnak köszönhetően – mondta a polgármester.

Szita Károly hangsúlyozta: végre olyan kormánya van az országnak, amely nem visz, hanem ad, s ezzel köszönve meg a falvakban és városokban élőknek, hogy a nehéz időszakban is működtették az óvodákat, iskolákat, kórházakat. A kormány segítsége tehát az embereknek szól – tette hozzá.

- A város lendületben van, ezért a mindennapok biztonságának megteremtésén túl fejlesztünk és beruházunk is, 12 milliárd forint értékben hitel felvétele nélkül. A két városrehabilitációs program mellett ide tartozik a közösségi közlekedés fejlesztése, a távhőrendszer korszerűsítése, a csapadékvíz-rendszer rendbetétele, a kórház bővítése, a piac felújításának befejezése, valamint a Deseda ökoturisztikai fejlesztése. Másfél évtizede először 150 milliós tartalékkal vágunk neki az idei esztendőnek, s emellett 2,4 milliárd forintot költünk önként vállalt önkormányzati feladatokra. Vagyis folytatjuk a városlakók által megfogalmazott „Kaposvár a legfontosabb” című várospolitikai program végrehajtását.


Az idei év elsősorban a munkahelyek védelméről szól, de újak is lesznek. A Kométa megmentésével mintegy ezer család megélhetése válik biztonságossá és már áll a Cabero üzemcsarnoka, reményeink szerint sok kaposvárinak adva munkát - mondta Szita Károly polgármester.

Címkék: bemutatták, kiegyensúlyozott, költésgvetés, erős, politika, kaposvár